آموزش اپراتوری با فلزیاب های گلکسار
عزیزان توجه کنند تمام اموزش های اوپراتوری فلزیاب روی مدل های قدیمی فلزیاب گلکسار مثل ECR3500-ECR5000-ECR6000 قابل استفاده است اگر در این زمینه سوالی و یا مشکلی داشتید من مثل همیشه اماده پاسخگویی هستم پاسخگویی به سوال ها و رفع مشکلات اوپراتوری مصرف کنندگان عزیز فلزیاب های گلکسار محدودیت زمانی ندارد حتی پس از بیست سال اگر سوالی بود من مثل همیشه در خدمت شما عزیزان هستم اگر در مدل های جدید تر تغییراتی ایجاد شود در جای خودش توضیح داده می شود .عزیزانی که از مدلهای قدیمی فلزیاب های گلکسار مثل ECR3500-ECR5000- استفاده میکنند حتما کاتالوگ کامل فلزیاب ECR6000 را دقیق مطالعه کنند .
در ابتدا چند راهنمایی برای کسانی که قصد خرید یکی از فلزیاب گلکسار را دارند و یا همین امروز ان را خریده اند
قبل از خرید فلزیاب گلکسار حتما کاتالوگ ان را بدقت مطالعه کنید اگر متوجه چیزی نشده اید یا به امکانات و یا به کارایی برخی امکانات شک دارید حتما سوال کنید .مثلا اگر به میزان دقت و چگونگی تفکیک فلزات شک دارید حتما سوال کنید اطمینان داشته باشید که به دور از تبلیغات حقیت را به شما میگوییم همیشه گفتم ارزش دوستی و احترام برای من بیشتر از پول است پس اگر قرار است از من وسیله ای خریداری کنید و بعد پشیمان شوید به نظر من خریداری نکنید بهتر است . پس هر سوالی دارید قبل از خرید بپرسید.
برخی عزیزان خیلی عجله دارند و بعد خرید دستگاه فورا برای پیدا کردن گنج راهی بیابان میشوند.نظر انها این است هم تمرین میکنم و هم دنبال گنج میگردم باید بگویم این فکر اشتباه است. این کار مثل این است که رانندگی بلد نیستید . یک اتوبوس خریداری میکنید و به خودتان می گویید . هم رانندگی یاد میگرم و هم پول در می آورم نتیجه معلوم است به همراه اتوبوس و مسافران بیچاره تشریف میبرید داخل دره .
بارها عزیزان حرف مرا گوش نکرده بدون آموزش و تمرین کافی دنبال گنج رفته اند .دوستان فرد متوجه مشکل او شده و با حرف های مختلف او را نارحت کرده اند. بدانید با این کار اول توانایی خودتان را به عنوان یک اوپراتور حرفه ای از دست میدهید . و دیگر کسی روی شما حسابی باز نمی کند . و از همه بدتر فکر می کنند فلزیاب گلکسار دستگاه خوبی نیست در نتیجه برای موفقیت و یافتن گنج و همچنین حفظ ابروی خودتان و شرکت گلکسار مدت یک هفته را در محیط ارام و بی خطر مثل یک باغ بزرگ که دورش دیوار کشیده شده و انجا کسی مزاحم تمرین شما نمی شود تمرین های زیر را انجام دهید تا مهارت لازم را بدست اورید .
آموزش اوپراتوری و روش تمرین قبل از خرید فلزیاب گلکسار ۶۰۰۰
قبل از خرید فلزیاب کاتالوگ کار و اوپراتوری ان فلزیاب را دقیق مطالعه کنید . کاتالوگ های فلزیاب گلکسار ECR6000 را می تونید از سایت یا کانال تلگرام گلکسار دانلود کنید و یا با ارسال یک پیام تلگرام کاتالوگ ها را دریافت کنید . کاتالوگ ها را چندین بار با دقت مطالعه کنید اگر سوالی داشتید حتما بپرسید اگر می بینید حوصله مطالعه کاتالوگ را ندارید و یا با چندین بار مطالعه کاتالوگ احساس میکنید کارکردن با این فلزیاب برای شما مشکل است . خرید این فلزیاب برای شما بی فایده است . برخی عزیزان فکر می کنند با مطالعه نمی شود یاد گرفت و حتما باید فلزیاب را بخرم و بعد تمرین کنم . درست است که کار عملی بسیار مفید است ولی اگر شما با چند بار مطالعه کاتالوگ و پرسیدن سوال باز فکر می کنید چیزی یاد نگرفته اید پس باید به فکر یک اوپراتور با تجربه تر باشید .
حالا تمرین بدون داشتن فلزیاب
یک تکه چوب یا عصا بردارید و یک مقوای کلفت یا تخته دایره ای به قطر ۳۰ سانت به یک طرف ان بچسبانید تا به شکل دسته و دیسک فلزیاب درآید حالا کاتالوگ را مطالعه کنید و روش های اوپراتوری را تمرین کنید تا اموزش ها در ذهن شما قرار گیرد شکل صفحه جلو و دکمه های فلزیاب را روی یک تکه مقوا بکشید تا بتوانید با مطالعه کاتالوگ در زمان لازم روی دکمه ها ی درست فشار دهید . با این روش شما کاتالوگ ها را مطالعه و بصورت نیمه عملی تمرین میکنید با این روش حتما ۸۰ درصد کار را یاد می گیرید . وقتی دستگاه بدست شما رسید با تمرین های عملی بیشتر مهارت شما بیشتر می شود عزیزانی که قبل خرید چندین بار کاتالوگ ها را مطالعه کرده اند وقتی فلزیاب بدست شان می رسد مثل این است که چندین سال با این فلزیاب کار کرده اند و خیلی زود مهارت لازم را بدست می اوررند . ولی عزیزان کم حوصله ای که کاتالوگ ها را درست مطالعه نکرده اند و به امید اینکه بعد خرید . با فلزیاب تمرین میکنند و مهارت بدست میاورند . معمولا یا مهارت لازم را بدست نمی اورند و یا خیلی دیر توانایی و مهارت لازم را بدست می اورند . زیرا کم حوصله بودن و بی دقت بودن و عجول بودن هنگام مطالعه یعنی بی حوصله بودن و بی دقت بودن و عجول بودن هنگام تمرین . و این عادت ها و خصوصات نشانه ان است که شما نمیتوانید اوپراتوری را به خوبی بیاموزید و به این راحتی مهارت لازم را بدست نمی اورید پس خرید فلزیاب برای شما فایده ای ندارد . هنگام کار با فلزیاب های گلکسار هر وقت به مشکلی برخورد کردید – یا چیزی را فراموش کردید و یا سوالی داشتید میتوانید تلفنی مشاوره بگیرید . باز تکرار میکنم کاتالوگ های فلزیاب ECR6000 کاتالوگ های تبلیغاتی نیستند و برعکس کاملا اموزشی هستند در این کاتالوگ ها تجربیات ۳۰ ساله اوپراتوری وجود دارد که بسیار مفید است . توجه کنید که فلزیاب گنج نمی سازد و گنج پیدا نمیکند . این اوپراتور است که با مهارت خود و با کمک گرفتن از فلزیاب گنج پیدا میکند.
اطمینان داشته باشید شرکت گلکسار مانند همیشه پاسخگوی سوال ها و پشتیبان شما است
با ارزوی موفقیت برای همه عزیزان
___________________________________________________________________________________________________
تمرین ها باید در روز روشن انجام شود. چرا؟
شما باید در روز تمرین کنید تا مهارت شما بیشتر شود .و هر گاه نیاز بود بتوانید کاتالوگ را مطالعه و اگر سوالی بود از من بپرسید اطمینان داشته باشید من همیشه اماده پاسخگویی به سوال های شما هستم وقتی مهارت لازم را پیدا کردید در شب هم تمرین کنید.
مهم »
تمرین کردن بسیار مهم است تا مهارت پیدا نکردید با دوستان یا افراد غریبه برای کار بیرون نروید – چون هوا تاریک است . شما هم خسته خواب الود و کم تجربه هستید و زمانی که اشتباه می کنید دیگران با حرف های خود شما را ناراحت میکنند از طرفی آبروی شما و ما هم در خطر است .پس اول خوب تمرین کنید .
تمرین هایی که برای بدست اوردن مهارت باید انجام دهید :
تمرین پیدا کردن فلزات زیر خاک :
یک چاقوی کوچک به طول حدود ده سانت و یک چاقوی بزرگتر – دو عدد میخ به طول حدود ۵ سانت و دیگری ده سانت -یک در نوشابه یا سکه بزرگ -یک لوله اب به طول ۵۰ سانت -دو عدد قوطی نوشابه- دو تکه فلز ده در ده و بیست در بیست تهیه کنید . ورق ها را میتوانید با استفاده از فویل اشپزخانه درست کنید که ارزان تر است حتی بجای لوله اب و چاقو می توانید با بریدن فویل اشپزخانه به اندازه و شکل انها در وقت صرفه جویی کنید.
تمام این فلزات را ده الی بیست سانت زیر خاک قرار دهید فاصله فلزات از یک دیگر باید حدود ۲ متر باشد حالا سعی کنید انها را از یگدیگر تشخیص دهد وقتی مدتی خوب تمرین کردید از دوست خود بخواهید انها را پنهان کند . حالا شما باید مکان هریک را تشخیص دهید و نام و اندازه انها را بگویید مثلا تشخیص داده و بگویید این میخ ده سانتی است
توجه کنید گفتم دو عدد قوطی نوشابه. قوطی ها را به شکل های مختلف زیر خاک قرار دهید . یکی ایستاده و دیگری خوابیده . حالا شما باید هم مکان قوطی ها را شناسایی کنید و هم اندازه و شکل انها را روی خاک بدست اورید و بگویید کدام ایستاده و کدام خواییده است .
تمرین پیدا کردن چندین فلز ریز در نزدیکی هم:
چند میخ و سرنوشابه یا سکه بردارید انها را در فاصله ده الی بیست سانتی از هم زیر کمی خاک فرار دهید (حدود ۵ سانت کافی است) بعد سعی کنید به کمک فلزیاب مکان هر کدام و اینکه کدام میخ است و سر و ته میخ کدام طرف قرار دار و کدام یک سکه یا در نوشابه است را تشخیص دهید.
توجه: در این تمرین ها مهم تشخیص نوع و اندازه فلز است پس فلزات را در عمق خیلی کم قرار دهید
تمرین بعدی :
یک هفته در یک محیط ارام مثلا داخل باغی که دورش دیوار است و کسی مراحم شما نمی شود . در روز روشن به دنبال میخ و لوازم فلزی گم شده بگردید .
توجه : هر جا دستگاه بوق زد فوری با بیل حفاری نکنید با استفاده از کاتالوگ اندازه – شکل نقریبی —-نوع و جنس فلز — عمق تقریبی را حدس بزنید سپس حفاری کنید و نتیجه را با برسی های خود مقایسه کنید.
همین تمرین را در شب تاریک انجام دهید . دقت کنید تا جای دگمه ها را با لمس کردن پیدا کنید .اگر به اندازه کافی و با دقت در روز تمرین کرده باشید به راحتی این کار را انجام میدهید. در بیشتر مواقع شما فقط به دو دگمه بالانس و ریست نیاز دارید و به خاطر سپردن مکان انها کار سختی نیست.
مطالعه و تمرین رمز موفقیت است
تمرین داخل چاله :
یک چاله به عمق حداقل ۵۰ سانت الی یک متر حفاری کنید و دیسک دستگاه را بر طبق آموزش(منظور اموزش داخل کاتالوگ ECR6000 است) داخل چاله ببرید نباید صدای بوقی از فلزیاب شنیده شود بعد یک فلز کوچک مثل در نوشابه را داخل چاله قرار دهید و این بار باید بتوانید ان فلز را داخل چاله شناسایی کنید در غیر این صورت کار شما اشکالی دارد تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنم
پس از موفقیت و بدست اوردن مهارت در تمرین بالا:
از دوست خود بخواهید یک فلز کوچک مثل در نوشابه را یک بار در دیواره چاله و بار دیگر کف چاله زیر ۵ سانت خاک ( حدود دو بند انگشت ) قرار دهد و شما باید بتوانید مکان فلز را شناسایی کنید.
تمرین کار روی دیوار قلعه یا خانه با فلزیاب های گلکسار :
پس از بالانس فلزیاب در فاصله ۲۰ یا ۳۰ سانتی روی زمینی که مطمئن هستید فلزی زیر خاک و اطراف ان تا فاصله ۴ متری وجود ندارد فیلتر را روی عدد ۹ قرار داده و دیسک را روی دیوار بچسبانید و دیوار خانه یا قلعه را جستجو کنید (توجه روش کار روی دیواره کوه فرق دارد) به یکی از دوستان خود بگویید پشت دیوار یک تکه فلز بزرگ مثل قوطی نوشابه نگه دارد و با این روش مکان ان قوطی را پیدا کنید لطفا روی دیوار خانه چند ساعت تمرین کنید. اگر قطر دیوار بیشتر از ۴۰ سانت است یا قوطی شما کوچک است و با فیلتر ۹ سیگنالی دریافت نمی کنید یا نمی توانید مکان قوطی پیدا کنید از فیلتر ۸ استفاده کنید .
—————
بزودی تمرین ها اضافه میشود
—————————————————————
نکات مهم هنگام کار و مراقبت از فلزیاب :
لطفا هنگام خارج کردن و یا اتصال فیش لوپ یا دیسک کابل رابط باتری را نکشید خود فیش را بگیرید و بکشید.
برای خارج کردن و یا اتصال فیش شارژر باتری فقط فیش شارژر را در دست بگیرید و بکشید به هیچ عنوان سیم رابط را نکشید.
روش نگهداری و بستن لوپ فلزیاب:
برای بسته بندی کابل یونیورسال یا لوپ فلزیاب همیشه کابل لوپ را به این شکل ببندید – از تا کردن کامل هر نوع کابلی خود داری کنید چون باعث خرابی سیم داخل ان میشود. با این کار لوپ فلزیاب سال ها برای شما کار میکند.
گارانتی:
دستگاه دو سال گارانتی دارد – فقط دستگاه باز و دستکاری نشود داخل آب و آتش نیفتد و شکسته نشود.
نگهداری و افزایش طول عمر باتری :
باتری گارانتی ندارد : توجه هر وقت از دستگاه استفاده کردید باتری را فورا شارژ کنید —اگر از وسیله استفاده نمی کنید حتما هفته ای یک بار باتری ان را شارژ کنید .با این کار باتری حدودا دو سال به خوبی کار میکند.
توجه برای شارژ کردن
اول شارژ را به برق وصل کنید .سپس فیش نری شارژ را به جک باتری وصل کنید . منتظر بمانید تا لامپ شارژر سبز رنگ شود در این حالت باتری کاملا پر است .
توجه: کنید ممکن است رنگ لامپ یا نوع عمل کرد برخی شارژر ها متفاوت باشد که در کاتالوگ همراه فلزیاب در باره شارژر ی که همراه فلزیاب وجود دارد اموزش های لازم قرار داده شده.
نظر یکی از اوپراتور های ۶۰۰۰ در باره باتری و مدت زمان کار کردن فلزیاب .
استاد من چندین ماه هست که از این وسیله بصورت حرفه ای استفاده می کنم مثلا از ساعت ۸ صبح روشن هست تا ۸ شب و کامل یک روستا رو اسکن می زنم و فرداش هم مثلا از ساعت ۱۰ الی ۱۰ شب فقط ۱۰ درصد باطری کم می شه .و این بی نظیر هست یعنی شده خدایی سه روز شبانه روزی روشن بوده و دستگاه زدم با نور پایین صفحه مانیتورینگ و صدای نسبتا کم و فقط یکی از خانه های باطری کم شده پس خواهشا تصحیح فرمایید و بگید ۱۲۰ ساعت کار می کند
جواب:
خوشحالم از دوام باتری و مدت زمان کار کردن دستگاه راضی هستید . من گفتم حداکثر ۱۲ ساعت اگر دستگاه خاموش نشود و نور صفحه هم متوسط باشد به هر حال هر چند ساعت شما ده دقیقه خاموش میکنید و نور پایین صفحه هم طول زمان کار با فلزیاب را افزایش میدهد. میدانم عزیزانی که با فلزیاب های گلکسار کار میکنند ممکن است چند روز در بیابان و جنگل مشغول کار باشند و امکانات لازم جهت شارژ موجود نباشد برای همین مدت زمان کار کردن دستگاه تا حد امکان بالا بردیم. توجه کنید تا زمانی که باتری تمام نشده قدرت دستگاه کم نمی شود یعنی اگر نور صفحه را کم کنید حداقل ۱۲ ساعت فلزیاب ۶۰۰۰ گلکسار بدون کاهش عمق برای شما کار میکند.
رطوبت- باران و برف:
فلزیاب را در مکان خشک نگهداری کنید . و ان را کنار بخاری یا وسایل ایجا گرما مثل بخاری قرار ندهید . برای مدت طولانی زیر افتاب داغ قرار ندهید خصوصا در مناطق گرم جنوب ایران که براثر گرما حتی دمپایی پلاستیکی ذوب میشود
گاهی در فصل سرما برای کاوش به مناطق دور دست میروید و ممکن است شب را کلبه ای بسر برید و برای ایجاد گرما از چوب یا نفت استفاده کنید . در مناطق مرطوب در چنین شرایطی هوای داخل کلبه بسیار مرطوب میشود وقتی دستگاه از بیرون که هوای سردی دارد وارد چنین اتاقی شود رطوبت هوای داخل اتاق در داخل دستگاه تبدیل به قطرات اب شده و به دستگاه اسیب میزند در این شرایط شما دو کار میتوانید انجام دهید یا فلزیاب را در اتاقی سرد نگه دارید یا فلزیاب را در یک کیسه نایلونی قرار داده و در ان را خوب ببندید
استفاده از فلزیاب در هوای سرد . برف و باران:
دستگاه مشکلی با برف باران ندارد و روی زمین خشک یا خیس داخل رودخانه یا روی برف به خوبی کار میکند ولی توجه کنید هنگام بارش برف و باران اب وارد دستگاه نشود از ان گذشته در هوای بسیار سرد و زیر صفر باتری یخ می زند و با باتری یخ زده فلزیاب نمی تواند درست کار کند .از ان گذشته کار و اوپراوری در هوای بد بسیار سخت است و اگر پایتان سر بخورد ممکن است هم خودتان و هم دستگاه اسیب ببیند پس بهتر است در اب و هوای بسیار بد برای کاوش از منزل خارج نشوید
ولی اگر مجبور به کار در هوای بسیار سرد و بارانی هستید اول فلزیاب را در داخل یک کیسه نایلونی بی رنگ قرار دهید تا دکمه ها و صفحه نمایش فلزیاب به خوبی دیده شود و در کیسه نایلونی را خوب ببندید تا اب باران وارد ان نشود و در سرمای شدید دور باتری چند دور پارچه پشمی بپیچید و ان را داخل یک کیسه نایلونی قرارداده و در ان را خوب ببندید تا هوای سرد وارد ان نشود
استفاده از فلزیاب در روزهای گرم تابستان :
در روزهای گرم تابستان خصوصا از ساعت ۱۱ الی ۵ بعد از ظهر که شدت افتاب خیلی زیاد است با فلزیاب کار نکنید . اولین دلیل ایجاد گرمازدگی و از حال رفتن یا بیمار شدن خود شما است . دلیل دوم گرمای خیلی زیاد روی عملکرد دستگاه اثر بدی دارد خصوصا اگر افتاب مستقیم به شما و دستگاه بتابد . کار کردن در زیر سایه اشکالی ندارد و اگر زیر افتاب داغ کار میکنید حتما یک چتر بالای سر خودتان داشته باشید تا افتاب برای شما و دستگاه مشکلی ایجاد نکند و روی لوپ هم یک یا چند لایه پارچه قرار دهید و گاهی ان را با اب خیس کنید تا افتاب داغ پلاستیک کابل لوپ را خراب نکند .
تا جایی که میتوانید در زوز های گرم تابستان خصوصا از ساعت ۱۱ الی ۵ بعد از ظهر زیر افتاب داغ کار نکنید.
——————————————————
آموزش اوپراتوری با فلزیاب های گلکسار
حفره یابی با فلزیاب گلکسار
..اموزش حفره یابی با فلزیاب گلکسار ۶۰۰۰ دقت و کارایی ان
فلزیاب گلکسار حداکثر حفره تا عمق دو متر را با دقت ۵۰ درصد پیدا میکند .البته یکی از عزیزان تا عمق دو نیم متری هم حفره پیدا کرد . ولی اگر حفره یاب با عمق بالاتر نیاز دارید باید ابزار زمین شناسی بخرید که فقط حفره با عمق بالاتر را نشان میدهد ولی خطا هم دارد ممکن است لایه های نرم زمین یا مسیر عبور گازهای زیر زمینی را با حفره اشتباه کند
اموزش پیدا کردن حفره با فلزیاب های گلکسار مدل های ECR3500-ECR5000-ECR6000
اول باید بدانید دو نوع حفره یا اتاق و راه رو زیر زمینی وجود دارد
نوع اول با دیوارو سقف سنگی
در این نوع حفره برای ساختن دیواره و یا سقف اتاق یا تونل از سنگ استفاده شده
البته ممکن است در مکانی بدلیل خشک بودن خاک و شرایط دیگر دیواره و سقف حفره از جنس خاک باشد
نوع دوم با دیوار و سقف سفالی
در این نوع حفره برای ساختن دیواره و یا سقف اتاق یا تونل از خشت و سفال استفاده شده
پیدا کردن حفره و تونل با سقف سنگی یا خاکی
حتما از دیسک ۳۵ یا ۵۰ استفاده کنید
دیسک فلزیاب در ارتفاع ۳۰ سانتی قرار دهید فلزیاب را بالانس کنید دستگاه در حالت دستی قرار دهید . پس از بالانس دیسک را به زمین نزدیک کنید تا جایی که ۳ تا سیگنال رو صفحه دستگاه دیده شود فلزیاب را ریست نکنید همینطوری با همین سه سیگانال روی زمین دنبال حفره بگردید هر جا سیگنال کم شد ابعاد یا طول عرض ان قسمت را اندازه بگیرید اگر دیدید جایی به اندازه یک متر در یک متر یا بزرگتر مقدار سیگنالی که فلزیاب نشان میدهد کم یا قطع شد به احتمال زیاد انجا حفره ای وجود دارد این حفره حتما از سنگ یا خاک ساخته شده
پیدا کردن حفره و تونل با سقف خشتی یا سفالی
مثل روش قبل عمل کنید ولی به نکته زیر توجه کنید
در این حالت بدلیل بالا بودن مواد معدنی داخل خشت و سفال به تعداد سیگنال ها اضافه میشود
پس اگر ابعاد یا طول عرض ان قسمت بزرگتر از یک متر در یک متر بود امکان دارد تونل با سقف سفالی
یا بنای فرو ریخته قدیمی باشد
این هم تجربه یکی از عزیزان که با فلزیاب ۶۰۰۰ گلکسار حفره سفالی را پیدا کرد
بیشترین حفره ها ساخت دست بشر است که برای کارهای گوناگون از انها استفاده می کردن من هم حفره را که گرفته بودم یک تنور خالی بود چون دیواره تنور از جنس سفال ساخته می شود برای همین هم دستگاه ۶۰۰۰گلکسار شکل کوزه را نشان می دهد .در زمان های گذشته بیشتر مردم کوچ نشین بودند برای پخت نان یا برای ساختن جای خنک زمین را حفاری میکردند برای این که اب یا حیوانات کوچگ نفوز نکنند با خاک رس همان خاک سفال دیواره آن را محکم می کردن اگر این حفره با هرچیزی پرشود بازدستگاه آن جا را حفره تشخیص می دهد
با تمرین و قابیلیت ها و امکاناتی که دستگاه دارد چیزهای زیادی پی برد حتی آن چیزی که سازنده دستگاه آموزش نداده باشد من زیاد دستگاه دیدم و کار کردم اما دستگاه با دستگاه فرق می کند باید زیاد تمرین کرد دوستان نباید عجله کنند اول باید کارایی دستگاه را یاد بگیرن بعد به صحرا دنبال گنج بروند دراین صورت شانس موفقیت بیشتر می شود
سراسیمه به دنبال حفره زن
برخی عزیزان سراسیمه دنیال حفره زن هستند البته داشتن یک حفره زن خوب و قابل اعتماد وسیله خوبی است ولی توجه کنید برخی داستان هایی شنیده اند یا گفته های فردی فکر میکنند یک جا تو یه اتاقی در عمق زیاد گنج بزرگی منتظر انها است و به دنبال حفره زن هستند ولی از حالا بگم ۹۹ درصد انها ضرر میکنند . به نظر من قبل خرید حفره زن اول دو کتاب زیر را ( راهنمای گنج و روش تست و انتخاب فلزیاب— و– همه چیز در مورد فلزیاب های تصویری )مطالعه کنید بعد حفره زن خریداری کنید . حفره زن ها مدل های مختلفی دارند هر کدام تخصص خودش و مشکلات و خطا های خودش را دارد پس قبل خرید باید نوع دقیق ان مشخص و با خطا ها و روش کار ان اشنا شوید تا هم هنگام خرید سرتان کلاه نرود و هم بعد خرید بتوانید از ان استفاده کنید در باره حفره زن مدل و نوعی را خریداری کنید که یک فرد وارد جهت اموزش ان در کنار شما باشد حفره زن خودش حفره پیدا نمی کند شما باید بتوانید با ان حفره را پیدا کنید .فقط خریدن حفره زن کافی نیست پس قبل خرید با روش کار و خطا ان دستگاه بصورت کامل اشنا شوید.
انواع حفره زن:
استاد رضایی سلام لطف میکنید بگین یه دستگاهی که فقط هفره خالی رو بگیره وجود داره اگر هست میشه اسمشو بگین خیلی خیلی ممنون از کمکتون
جواب:
با سلام حفره زن هست ولی خالی از خطا نیست اگر حفره شما عمق کمی دارد و یا در دیواره کوه قرار دارد .شاید با ضربه زدن به ان قسمت و شنیدن صدا بتوانید در ورودی حفره را تشخیص دهید. که شاید این روش خطا و هزینه کمتری هم داشته باشد. ۳ جور وسیله برای پیدا کردن حفره وجود دارد که دو نوع ان ابزار زمین شناسی است و کار با انها کمی مشکل است .اولی دستگاهی است که برای استفاده از ان تعداد ۴ عدد میله یا بیشتر را تو زمین فرو میکنند .در زمین های خیلی خشک یا پر از سنگ کاربرد ندارد یا کار برد کمی دارد —( یک نوع ان اگزاماینر است )— مدل دوم انواع جی پی ار یا رادار زیر زمینی است مثل –(اوکاام) – این ابزار هم خطای زیادی دارد — ممکن است مسیر عبور گازهای زیر زمینی یا بخشی از زمین را که نرم است را با تونل و اتاق اشتباه کند ولی باز برای حفره یابی خوب است – یک مدل دیگر وایت ۸۰۸ است که یک کلید برای حفره دارد این ابزار خیلی قدیمی شده و فکر نکنم قابل تهیه باشد این مقاله را (همه چیز در مورد فلزیاب های تصویری) مطالعه کنید
سوال :
حفری یابی رو دستگاه گلکسار به چه صورته و واقعا کارایی داره یا مثل جریان فلزیاب تصویریه ؟ البته این موضوع در تمام دستگاه ها چگونه هست ایا فقط تبلیغه؟
جواب:
با سلام من در باره فروش فلزیاب از تبلیغ دروغ و فریب استفاده نمی کنم پس با دقت توجه کنید در باره حفره یابی دقت فلزیاب گلکسار حدود ۴۰ الی ۵۰ در صد است یعنی حداکثر ۵۰ درصد ممکن است شما بالای یک حفره باشید و فلزیاب ان را تشخیص ندهد ولی اگر درست کار کنید و فلزیاب جایی را حفره نشان داد حداقل ۹۰ درصد انجا یک حفره وجود دارد . از طرفی اگر حفره بیشتر از دو متر زیر خاک قرارداشته باشد ممکن است قابل تشخیص و شناسایی نباشد. البته یکی از عزیزان یک حفره در عمق دو نیم متری پیدا کرد
سیستم های دیگر شناسایی حفره:
پیدا کردن حفره روشهای مختلفی دارد و هر دستگاه خطاهای خودش را دارد مثلا با دستگاه اگزاماینر میتوان حفره را پیدا کرد ولی فقط تو زمین های خاکی یعنی اگر در دیواره کوه سنگی دنبال حفره یا در غار هستید نمی توانید از ان استفاده کنید زمین خاکی هم نباید خیلی خشک یا اب دار باشد در مناطق خشک ایران یک روز بعد باران میتوانید از دستگاه استفاده کنید و جایی که زمین خیلی مرطوب است قابل استفاده نیست اگر زمین شما پوشیده از سنگ است یعنی خاک ندارید از اگزاماینر نمیتوانید استفاده کنید — نوع دیگر حفره یاب رادار هایی هستند که برای زمین شناسی استفاده میشود مثل— اوکا ام — داخل غار و روی دیواره کوه جواب نمیدهد اگر کوهستان سنگی باشد یا زمین پر از سنگ باشد جواب نمیدهد و لایه های نرم زمین را که مسیر عبور گازها و مسیر اب یا چشمه است را با تونل و حفره اشتباه میکند پس وسیله ای با دقت صد درد صد برای شناسایی حفره نداریم. لطفا مقاله فلزیاب های تصویری را مطالعه کنید این مقاله بصورت کتاب قابل دانلود است
عزیزان توجه کنید در باره حفره یابی دو نوع خطا وجود دارد. خطای اول جایی حفره وجود دارد ولی دستگاه نمیتواند ان را شناسایی کند . دوم دستگاه در مکانی که حفره وجود ندارد به اشتباه حفره شناسایی میکند.
———-پایان قسمت حفره یابی—-
اطمینان بیشتر قبل از حفاری
استفاده از فیلتر بصورت اشتباه جهت اطمینان از حفاری:
برخی عزیزان وقتی با فلزیاب یک نقطه را شناسایی میکنند برای اطمینان بیشتر ان نقطه را با فیلتر های مختلف تست میکنند این کار جز گیج شدن شما نتیجه دیگری به همراه ندارد. حالا ببینیم با این کار چه اتفاقی می افتد . اگر فلزیاب گلکسار با فیلتر ۳ شش عدد سیگنال نشان دهد با افزایش فیلتر تعداد سیگنال ها کم میشود و با فیلتر ۶ یا ۷ ممکن است فلزیاب هیچ سیگنالی از هدف نشان ندهد و شما فکر کنید هیچ فلزی زیر خاک وجود ندارد . که این فکر یک نتیجه گیری غلط است . وقتی با فیلتر ۳ سیگنال دارید ولی با فیلتر ۵ یا ۶ سیگنال ندارید .نشانه این است که یا فلز زیر خاک کوچک است یا در عمق بالاتری قرار دارد برای همین فلزیاب نمی تواند از فیلتر ۵ به بالا سیگنالی از هدف دریافت کند
اطمینان بیشتر قبل از حفاری:
همانطور که قبلا گفتم برخی عزیزان جهت بدست اوردن اطمینان بیشتر قبل حفاری تست هایی را با استفاده از فیلتر یا گین انجام میدهند که درست نیست و بیشتر باعث گیج شدن انها میشود .بهترین روش تست و اینکه پایان تست چه اطلاعاتی بدست می اورید را توضیح میدهم . اولین کار اندازه گیری ابعاد فلز است با این کار متوجه بزرگی و کوچکی فلز زیر خاک میشود حالا اگر دنبال گنج بزرگی هستید ولی ابعاد فلز زیر خاک به اندازه ۵ سانت در ۵ سانت است پس این فلز هر چه هست گنج بزرگ شما نیست گنج بزرگ شما اگر یک کوزه طلا باشد حداقل ۴۰ سانت در ۴۰ سانت یا بزرگتر است.
موضوع بعدی که عزیزان اشتباه میکنند تکیه بر تفکیک است در صورتی که باید به مکان توجه کنید. آیا این مکان مسیر عبور انسان است یعنی جاده روستایی است اگر این طور است حتما میخ و نعل فراوانی پیدا میکنید .ممکن است یک یا چند سکه از جیب یک مسافر افتاده باشد و شما ان را پیدا کنید ولی بیشتر از سکه میخ و نعل پیدا میکنید.
پس دقت کنید با فلزیاب کجا را جستجو می کنید. مسیر راه و جاده و مکان هایی که معمولا چوپان ها گوسفند ان را برای چرا می برند. توجه :دقت کنید اول ببینید چوپان ها ی منطقه شما غذا را از خانه می برند یا غذای کنسرو ی استفاده میکنند. اگر از کنسرو استفاده میکنند حتما قوطی ها مختلف فراوانی در ان منطقه ریخته شده . از ان مهم تر سراسر زمین را با فلزیاب جستجو نکنید کمی فکر کنید .اگر خودتان گنجی داشتید ان را کجا پنهان میکردید تا با نشانه های آن مکان چند ماه بعد بتوانید آن گنج را راحت پیدا کنید. پس دقت کنید بهترین مکان کاوش گورستان دست نخورده است یعنی گورستانی که تا حالا کسی انجا را حفاری نکرده است. دنبال گنج رفتن در گورستانی که هزار قبر سوراخ شده دارد کار اشتباهی است . مکان بعدی مناطق باستانی که دارای علامت یا نشانه ای از گذشته های دور دارند مثل قلعه .دیوار. نقاشی و کنده کاری روی سنگ ها .دقت کنید این علامت ها نشانه گنج نیستند .فقط ممکن است اطراف علامت ها گنجی وجود داشته باشد.
بعد شناسایی منطقه مشکوک برای اطمینان بیشتر و جلوگری از حفاری کور و بی نتیجه باید از فلزیاب استفاده کنید پس اول فلزیاب را روشن نمی کنید با نگاه دقیق و برسی اطراف فقط مناطق مشکوک را مشخص می کنید بعد فلزیاب را روشن کرده و حد اکثر ۵۰ متر اطراف مکان های مشکوک را با فلزیاب جستجو میکنید.
در مرحله بعد باید منطقه مشکوک ۵۰ متری را کوچکتر کنید چون حفاری ۵۰ متر مربع امکان پذیر نیست پس فلزیاب را روشن می کنید و این منطقه مشکوک ۵۰ متری را جستجو می کنید در این حالت ممکن است فلز زیر خاک را اهنی یا غیر اهنیشناسایی کند . دقت کنید مهم نیست تفکیک فلزیاب چه چیزی را نشان میدهد. اینکه فلزیاب در این مکان چه نوع فلزی را شناسایی کرده به این معنی نیست که شما گنج پیدا کرده اید.
تا حالا شما چند نقطه مشکوک پیدا کرده اید معمولا به یک یا چند عدد سکه گنج نمی گویند حتما باید مقدار قابل توجهی باشد تا ارزش دفن کردن داشته باشد مثلا ۳۰ سکه به بالا یا تعدادی گردن بند و الگو و غیره پس کار بعدی ما اندازه گیری ابعاد فلز است اگر اندازه و ابعاد فلز کوچکتر از ده یا ۱۵ سانت بود احتمالا یک تکه فلز کوچک زیر خاک قرار دارد .ممکن است یک عدد سکه طلا باشد یا یک تکه مفرغی بی ارزش یا حتی در فلزی نوشابه .هر چه هست گنج بزرگی که دنبال ان هستید نیست مرحله بعد این است که ببینید این تکه فلز در چه عمقی قرار دارد البته بصورت تقریبی ابزار هایی روی فلزیاب های گلکسار برای اندازگیری تقریبی عمق وجود دارد که میتوانید از انها استفاده کنید ولی حتما از روشی که آموزش میدهم به ترتیب استفاده کنید.
برای اینکه بدانید فلز در عمق کمی زیر خاک قرار دارد یا نه اولین کار چسباندن لوپ روی خاک درست بالای هدف است لوپ را روی خاک کمی چپ و راست و جلو عقب ببرید تا بیشترین سیگنال را از هدف دریافت کنید. در این حالت به علامت تفکیک دقت کنید .اگر علامت قوطی یا نعل روی صفحه ظاهر شد یعنی فلز زیر خاک از کف دست شما بزرگتر است و حداکثر در عمق ۵۰ سانتی زیر خاک قرار دارد . اگر با چسباندن لوپ به خاک علامتی روی صفحه نماش فلزیاب ظاهر نشد و یا فقط علامت کوزه یا میخ ظاهر شد .باید تست بعدی را انجام دهید لوپ را بصورت چرخ دو چرخه روی زمین قرار دهید لبه لوپ را به خاک بچسبانید سپس فلزیاب را ریست کرده و لبه لوپ را بسمت نقطه مشکوک روی خاک بکشید اگر فلزیاب توانست سیگنالی از هدف دریافت کند حتما عمق فلز زیر خاک کم است در همین حالت دوباره شکل فلز زیر خاک را بدست اورید اگر فلز زیر خاک یک عدد سکه یا میخ باشد به راحتی و با دقت بالا میتوانید شکل آن را بدست اورید از طرفی با این تست متوجه میشوید فلز زیر خاک خیلی کوچک و در عمق کمی حداکثر در حدود ۳۰ سانت زیر خاک قرار دارد.
پس تا حالا فهمیدید فلز کوچک است یا بزرگ حدودا در چه عمقی قرار دارد و از روی مشخصات مکان فکر می کنید ممکن است چیز خوبی زیر خاک باشد .گفتم ممکن است نه حتما برای یافتن گنج باید کمی خوش شانس باشید و این ابزار ها و روش ها و دقت ها فقط زحمت و عذاب و حفاری بیهوده شما را کاهش میدهد . باز برای بالا بردن دقت و جلوگیری از حفاری بیهوده فرض میکنیم یک تکه فلز کوچک روی خاک افتاده و خاک را الوده کرده در اینجا برای جلوگیری از حفاری بیهوده با پای خودمان چند سانت از خاک را جابجا میکنیم سپس با فلزیاب دوباره انجا را تست میکنیم . اگر سیگنال مربوط به آلودگی سطحی خاک باشد با این کار دیگر فلزیاب سیگنالی نشان نمی دهد.
حالا این سوال ها پیش می اید اگر فلز زیر خاک کاملا پوسیده و پودر شده باشد مثلا تعدادی سکه نقره که تو پوست حیوان پیچیده شده یا داخل کوزه قرار داشته و حالا کاملا پوسیده و پودر شده یا اینکه مواد معدنی زمین در این مکان خیلی زیاد بوده چطور باید متوجه شد و از حفاری بیهوده جلوگیری کرد.
برای برخی مشکلات می توان راه حلی پیدا کرد و برای برخی مشکلات نمی توان راه حلی پیدا کرد برای مثال اگر سیگنال ایجاد شده مربوط به مواد معدنی خاک باشد معمولا ابعاد اندازه گیری شده روی خاک خیلی بزرگ است مثلا از دو متر در دو متر به بالا از طرفی شما تمام قسمت های بیابان را با فلزیاب جستجو نمی کنید فقط طبق آموزش مشکوک ترین نقطه ها را برای یافتن گنج جستجو میکند.پس با انجام تمام مراحل کار طبق آموزش احتمال اینکه فلزیاب ماده معدنی را شناسایی کرده باشد خیلی کم است .
ولی برای فلز پوسیده و پودر شده تنها راحی که وجود دارد این است که پس از هر ۵۰ سانت حفاری داخل چاله را با فلزیاب تست کنید اگر فلز پوسیده و پودر شده باشد بعد یک متر و یا اگر خیلی بدشانس باشید بعد دو متر دیگر سیگنالی دریافت نمی کنید حالا با خیال راحت می دانید دیگر چیزی داخل چاله وجود ندارد .البته این موضوع خیلی نارحت کننده است که بعد دو متر حفاری متوجه شوید کار و زحمت شما بی فایده بوده است . ولی حداقل فلزیاب گلکسار این امکانات را دارد تا خیال شما را راحت کند که دیگر چیزی داخل چاله نیست حالا حداقل می توانید شب را راحت بخوابید . بیشتر فلزیاب های موجود در بازار مثل فلزیاب های شرکت مینلب استرالیا مثل – انواع جی پی – فلزیاب شرکت وایت -و -گرت – امریکا چنین امکاناتی ندارند و شما بعد یگ الی دو متر حفاری نمی دانید ته یا داخل دیوارهای چاله چیزی هست یا نه و دائم فکر میکنید اگر ۵۰ سانت دیگر حفاری میکردیم شاید به گنج می رسیدیم و این فکر ها واقعا آدم را دیوانه می کند برخی عزیزان به امید اینکه شاید با کمی حفاری بیشتر به گنج می رسند ۴ الی ۸ متر حفاری بیهوده داشته اند ولی باز خیال انها راحت نشده
در پایان اوپراتورهای عزیز فلزیاب های گلکسار توجه کنید که فلزیاب گلکسار بهترین بیشترین و کامل ترین کاتالوگ آموزشی را در بین تمامی فلزیاب های خارجی و داخلی دارد از طرفی با امکانات بی شماری که دارد در شرایط مختلف شما را یاری میکند ولی این امکانات و آموزش ها برای موفقیت شما کافی نیست شما باید مطالب را بارها با دقت مطالعه و تمرین کنید قبل از اینکه برای یافتن گنج با دوستان خود راهی بیابان شوید بسته به توانایی خود در یادگیری باید چند هفته الی چند ماه تمرین کنید تا زحمت رفتن دنبال گنج بی نتیجه نباشد و پیش دوستان و همراهان تان شرمنده و خجالت زده نشوید هر چقدر مهارت شما بالاتر رود حفاری بیهوده شما کمتر شده و شانس موفقیت شما بیشتر میشود.
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟//
توجه کنید تمام مقالات سایت بصورت کتاب و رایگان قابل دانلود است
آموزش اوپراتوری فلزیاب گلکسار با لوپ ۹۰ توسط یکی از عزیزان از کرج:
با تشکر از اموزش .من هر سکه ای که در دل خاک دفن بود و من و دوستم با لوپ کوچیک نمی تونستیم پیدا کنیم با لوپ ۹۰ دقیق میلیمتری پیدا می کردیم ولی شگرد داشت .برای پیدا کردن سکه یا حتی یک تیکه طلا هرگز با لوپ کوچیک یا حتی لوپ ۵۰ نمی توان دقیق و به سانتی متر آنرا پیدا کرد اما تجربه شخصی من نشان داد وقتی که موفق به پیدا کردن بعضی از سکه های کوچیک نقره شده بودم فقط یک روش داشت که موفق شدم همه آنها رو استخراج کنم آنهم دقیقا باید مرکز و وسط لوپ ۹۰ رو ملاک قرار بدهید وسط و مرکز لوپ ۹۰ خیلی واضح و مشخص است توسط تقاطع لوپ مشخص شده وقتی که این مرکز را روی هدف قرار میدهی هم در عمق بالا و هم توانایی دقیق میلیمتری سکه زیر خاک را تا عمق ۴۰ سانت نشان میدهد در حالیکه با لوپ کوچیک خودم و حتی دستگاه ماینلب دوستم فقط خاک رو باید با دست چپ و راست می کردیم اما با قرار گرفتن مرکز لوپ ۹۰ چنان دقیق می زد به هدف که دوستم دقیقا خاک زیر مرکز را برمی داشت سکه داخش بود با لوپ ۹۰ وحشت ناک دقیق می زند
جواب :
با سلام و تشکر فراوان از اموزش جالب کار با لوپ ۹۰ یک عزیز دیگر هم با مدل ۵۰۰۰ و لوپ ۹۰ یک عدد سکه نقره را در عمق ۸۰ سانتی شناسایی و بیرون کشید -ولی اموزش شما بسیار عالی بود و تشکر دوباره . اینجا شما استاد هستید و من شاگرد پس احترام استادی شما واجب شد
البته دو روش دیگر برای پیدا کردن وسایل کوچک با دیسک ۳۵ و ۵۰ وجود دارد روش اول دیسک را از اطراف به هدف نزدیک و هر جا سیگنال دریافت شد روی زمین خط می کشیم . روش دوم هم قرار دادن دیسک روی زمین مثل چرخ دوچرخه است که هر دو روش توی کاتالوگ کامل ECR6000 اموزش داده شده ولی روش استفاده از لوپ ۹۰ بسیار جدید و عالی است با تشکر دوباره
در محیط های الوده چگونه کار کنیم:
منظور از مکان الوده چیست ؟
مکان الوده به زمینی گفته میشود که تکه های مختلف فلز مثل میخ در نوشابه قوطی فلزی و خلاصه هر نوع زباله فلزی در رو یا زیز خاک وجود دارد . چنین مکانی معمولا مکان زندگی انسان امروزی است مثل داخل شهر و روستا . کار در چنین مکانی با هر فلزیاب واقعا سخت است حتی اگر فلزیابی داشته باشید که با دقت صد در صد فقط طلای خالص را تشخیص دهد (که چنین فلزیابی وجود ندارد ) باز این فلزیاب نمیتواند مشخص کند زیر یک قوطی نوشابه در عمق دو متری یک تکه طلا وجود دارد. چرا؟ چون قوطی نوشابه ده سانت زیر خاک است چنان سیگنال زیادی ایجاد میکند که فلزیاب دیگر قادر به تشخیص طلا در عمق بالاتر نیست . پس چه باید کرد ؟؟
اولین کار باید بدانید کار در این مکان بسیار سخت است پس اطمینان حاصل کنید ارزش این زحمت را دارد بعد ان . داستان گنج است .برای مثال پدر بزرگی مالی پنهان کرده و یا داستانی یا نقشه گنجی یا مال زیاد . در مرحله اول اگر پدر بزرگی باشد مال را حداکثر بیست تا ۵۰ سانت زیر زمین یا داخل دیوار اتاق یا طویله پنهان میکند مال را جایی پنهان میکند که بعدا سریع و راحت ان را خارج کرده و استفاده کند و باز جایی مال را پنهان میکند که کسی متوجه گذاشتن و برداشتن مال نشود پس اگر کمی فکر کنید و خودتان را جای ان فرد بگذارید به راحتی میتوانید چندین نقطه مشکوک را پیدا کنید .برای اینکه میخ و تکه ها کوچک فلز کمتر پیدا کنید . بعد پایان یافتن بالانس فیلتر را روی ۸ یا ۹ قرار دهید و جستجو داخل دیوار و مکان های مشکوک را شروع کنید فیلتر ۹ کمترین حساسیت را به فلزات کوچک دارد ولی مالی که اندازه ان بزرگتر از کف دست باشد را به راحتی در فاصله حدود ۵۰ سانت میگیرد
مال زیاد در عمق بالا:
اگر داستان حکایت از مال زیاد در عمق بالا دارد دو کار میتوانید انجام دهید اولین و بهترین کار پاکسازی زمین است بدین صورت که با فلزیاب زمین را جستجو میکنید و هر فلزی که یافت شد از زمین خارج کرده و داخل یک ظرف قرار میدهید. تکه های فلز را به سمت دیگر پرت نکنید و دوباره الودگی ایجاد نکنید پس از خارج کردن هر تکه فلز زیر ان را با فلزیاب جستجو میکنید دقت میکنید ایا زیر فلز خارج شده از دل خاک فلز دیگری هست یا نه همینطور ادامه میدهید تا کل زمین پاکسازی و جستجو شود .
روش دوم اندازه گیری ابعاد فلز است یعنی روی زمین بزرگی و کوچکی یا شکل و اندازه فلز را علامت گذاری کردن با این کار مکان فلزات کوچک مشخص شده و از انجایی که شما دنبال مال بزرگ هستید ان مکان را حفاری نمیکنید
مثال :
حدود ده سال پیش عزیزی پیش من امد که در زمینی به دنبال سه عدد کوزه طلا بود معمولا این داستان ها دروغی است که صاحب زمین از روی نا امیدی و گرفتاری می گوید تا شاید راه امیدی پیدا شود من هم موضوع را به این عزیز گفتم ولی ایشان با اسرار وسیله را خریداری کردند . باز به او گفتم همین امشب دنبال پیدا کردن گنج نرو یک هفته تمرین کن بعد برو دنبال گنج ولی این عزیز به هر دو نصیحت من توجه نکرد و ساعت ۳ همان شب با من تماس گرفت و گفت تو زمین فقط ۳ تا در نوشابه پیدا کردم گفتم چرا حفاری کردی گفت دستگاه بوق زد . گفتم عزیز دل برادر اندازه در نوشابه با لودگی ان حداکثر ده سانت در ده سانت است شما صحبت از ۳ تا کوزه طلا میکنی اگر بزرگی یا قطر کوزه فقط بیست سانت باشد ابعاد و اندازه سه تا کوزه حداقل ۳۰ سانت در ۳۰ سانت است ( روش بدست اوردن ابعاد فلز در کاتالوگ کاملECR6000 بصورت دقیق اموزش داده شده است )پس اگر کاتالوگ را درست مطالعه و تمرین میکردی حتی به خاک دست نمی زدی . باز می گویم عزیزان تا ابعاد و اندازه فلز را بدست نیاورده اید حفاری نکنید این روش از همه اسکنرهای تصویری دقیق تر و سریع تر است . اگر خوب تمرین کنید حتی جای یک میخ را درست بالای سر میخ مشخص میکنید . و حتی اگر فلزیاب نتوانست فلز را تفکیک کند از روی اندازه و شکل فلز میتوانید بفهمید میخ است یا نه پس حتما این روش اسکن را تمرین کنید .
روش دیگر برای شناسایی فلزات سطحی:
این روش در کاتالوگ اموزش داده شده دیسک را مثل چرخ دوچرخه روی زمین قرار دهید فلزیاب را بالانس کنید و بعد لبه دیسک را روی نقطه مشکوک یا همان نقطه ای که فلز زیر خاک قرار دارد ببرید اگر در این حالت فلزیاب فلز را شناسایی کرد فلز در عمق کمی قرار دارد . عمق فلز بستگی به بزرگی و کوچکی ان فلز دارد (بدست اوردن اندازه فلز را که قبلا اموزش دادم ) اگر فلز کوچک است حداکثر در عمق ۳۰ سانت قرار دارد و اگر فلز بزرگ است ممکن است در عمق ۶۰سانت قرار داشته باشد با این روش هم عمق فلز زیر خاک تا حدودی مشخص میشود و هم سطحی و عمقی بودن ان مشخص میشود
سوال :
ایا فلزیاب های گلکسار محیط الوده به ذرات فلزی یا همون گاز فلز را میگیرد یا فقط فلز را میگیرد
منظورم این است در یک مکانی چندین سال قبل که فلز سنگینی بوده و خارج شده. ایا دستگاه شما الودگی انجا و گاز انجا رو با فلز اشتباه میکند یا نه ؟
جواب :
اول چیزی به نام گاز فلز وجود ندارد فقط الودگی خود فلز است که بر اثر پوسیده شدن کمی از سطح فلز بوجود امده است معمولا با حفاری و جابجا شدن خاک این الودگی از بین میرود چون یک لایه بسیار نازک است ولی اگر نقره یا مفرق کاملا پوسیده و پودر شده زیر خاک باشد همه فلزیاب های جهان حتما ان را میگیرند ولی اگر همه مال خارج شده باشد و چاله پر شده باشد اغلب فلزیاب های پالسی استاندارد و حتی فلزیاب ۶۰۰۰ گلکسار در ان مکان نسیگنالی نشان نمیدهند .
سوال :
گاهی فلزیاب جایی را میزند ولی بعد حفاری چیزی انجا نیست برای شناسایی این مکان چه کار کنیم ؟
جواب:
هر فلزیابی چند درصد خطا دارد اگر در زیر خاک فلز پوسیده شده و خاک را الوده کرده باشد راه چندانی وجود ندارد معمولا باید حفاری کنید تا نتیجه را ببینید قبلا گفتم این کار مثل خرید بسته شانسی است بعد خرید بسته باید بازش کنید و شانس خودتان را ببینید پس اگر در مکانی به هر دلیلی میزان مواد معدنی بیش از حد بالا باشد خصوصا اگر مقداری فلز جایی بوده که پوسیده و پودر شده راه تشخیص دادن ان سخت است و همه فلزیاب ها انجا مشکل دارند و این مشکلات را باید با ترفند های اوپراتوری حل کرد . معمولا این مشکل زمانی بوجود می اید که فلزی انجا دفن شده و کاملا پوسیده و پودر شده حتی ممکن است شخصی نقره هایش را انجا دفن کرده . چون تو کوزه نبوده پوسیده و پودر شده و کل خاک را الوده کرده است معمولا میزان مواد معدنی خاک یک نواخت است یعنی اگر مواد معدنی یا ذرات خاک زیاد است همه جای ان زمین همین جور است پس با بالانس و استفاده درست کل ذرات در ان زمین حذف میشود — ولی اینکه فقط در یک نقطه یا چند نقطه روی یک زمین مواد معدنی خیلی بیشتر از جاهای دیگر همان زمین باشد – طبیعی بودن ان کمی بعید بنظر میرسد حالا دو امکان وجود دارد .
امکان اول :
مواد معدنی ان قسمت بصورت طبیعی بالا است که ممکن است این اتفاق با افتاده یک شهاب سنگ و پوسیده یا خرد شدن ان ایجاد شده باشد معمولا بیشتر شهاب سنگ از فلز است – برای اینکه این مکان را حفاری نکنید بهترین کار نگاه کردن به اطراف است – دقت کنید ایا اگر خودتان مالی داشتید انجا پنهان میکردید ؟ ایا پس دفن مال تان علامت خاصی انجا هست تا چند ماه بعد راحت بتوانید ان را پیدا کنید . زیاد روی درختان به عنوان علامت تکیه نکنید. چون درختان بعد سال ها از بین میروند و جای انها را درختان جدید میگیرند .
پس با این روش شما حداقل ۸۰ درصد مکان ها را حفاری نمیکنید که هیچ حتی با فلزیاب انجا را جستجو نمیکنید و وقت تان را تلف نمیکنید.
امکان دوم:
فلزی زیر خاک بوده و پوسیده شده دو حالت دارد یا گنج بوده یا زباله فلزی – زباله فلزی معمولا در نزدیکی شهر و روستا قرار دارد پس این هم یک روش ولی اینکه کسی گنجی را پنهان کرده حالا نقره بوده یا طلا با عیار کم بوده خاک طلا و نقره لوازم مفرقی که پوسیده و پودر شده خوب دیگر بد شانسی است فکر نمی کنم کاری بشه کرد چون تعداد اینها بسیار کم است معمولا در قدیم وقتی جنگ میشد مردم لوازم فلزی که تهیه و ساختن ان مشکل بود را پنهان میکردند .در زمان جنگ جهانی دوم وقتی روس ها به شمال ایران امدند مردم ظروف مسی خود را که فقط برای خودشان ارزش داشت نه برای روس ها پنهان میکردند و حتی توی چاه اب می انداختند تا بعد رفتن روس ها چاه کن بیارند و ظروف مسی را خارج کنند البته اگر راهی برای تشخیص فلز پودر شده یا رفع این مشکل پیدا کردم حتما خبر میدهم.
توجه اگر عزیزانی تجربه ای برای رفع این مشکل دارند حتما برای اطلاع و کمک رسانی برایم ارسال کنند با این روش جدید یعنی کمک گرفتن از تجربیات یکدیگر موفقیت همه شما عزیزان بیشتر میشود
———————–
سوال:
اگر فلزیاب خاک خارج شده از چاله را می زند چگونه متوجه شویم چیزی تو خاک هست یا نه ( تو خاک خارج شده چطوری دنبال لوازم کوچک بگردیم )
جواب:
وقتی یک فلز کوچک سال ها زیر خاک باشد سیگنال زیادی تولید میکند. ولی پس از حفاری و خارج شدن فلز کوچک از زیر خاک سیگنال فلز بسیار کم میشود. دلیل ان بار ها گفته شده .فلزی که سال ها زیر خاک مانده کمی پوسیده میشود و خاک اطراف خود را الوده میکند در نتیجه فلزیاب ان را با سیگنال و قدرت بیشتری شناسایی میکند . با خارج شدن فلز از زیر خاک مقدار سیگنال دریافتی بسیار کم شده و پیدا کردن ان تکه فلز کوچک هم بسیار سخت میشود .در این حالت برای پیدا کردن فلز کوچک لوپ یا دیسک را حدود یک متر دور تر از چاله و خاک خارج شده از ان بصورت چرخ دوچرخه روی زمین قرار دهید فلزیاب را بالانس کنید و با لبه دیسک داخل خاک به دنبال فلز کوچک بگردید .
حذف مواد معدنی و سیگانال اضافی هنگام لرزش عمودی دیسک یا لوپ در حالت اتوماتیک
از این آموزش زمانی فلزیاب در حالت اتوماتیک قرار دارد و زمین شما صاف و حتی نا هموار است میتوانید استفاده کنید
گاهی مواد معدنی زمین زیاد است و با لرزش عمودی دیسک سیگنال اضافی تولید میشود
دقت کنید منظور از لرزش عمودی دیسک یعنی فاصله دیسک از زمین دائم کم زیاد میشود و این کم و زیاد شدن فاصله در برخی از زمین ها ممکن است سیگنال اضافی تولید کند. اولین موضوعی که باید به ان توجه کنید این است هر چه مهارت شما در استفاده از فلزیاب بیشتر باشد شانس موفقیت شما هم بیشتر است پس هر چه فاصله لوپ یا دیسک از زمین ثابت باشد موفقیت شما هم بیشتر است .پس انقدر تمرین کنید تا بتوانید به این مهارت دست پیدا کنید.
از امکانات فلزیاب در حد نیاز استفاده کنید
مثالی میزنم تا موضوع را بهتر متوجه شوید برای کاهش حساسیت فلزیاب به مواد معدنی میتوانید فیلتر را روی ۵ یا ۶ قرار دهید حالا اگر فاصله دیسک یا لوپ از زمین ۳۰ سانت هم تغییر کند حتی اگر تکه ها کوچک سفال یا فلز روی زمین باشد فلزیاب هیچ سیگنالی تولید نمیکند و شما بسیار راحت کار میکنید .ولی این کار شانس شما را کاهش میدهد بهتر است کمی حوصله و دقت خود را بالا ببرید و از فیلتر و گین در حد نیاز استفاده کنید .
——————————————————–
شروع اموزش گاهش حساسیت فلزیاب به مواد معدنی زمین و سفال با استفاده از فیلتر و گین
مثال هایی میزنم تا اموزش ها را بهتر درک کنید
در حالت اول لزرش دست من زیاد و فاصله لوپ از زمین حدود بیست سانت تغییر میکند چه کنم ؟
اول اینکه فاصله درست لوپ از زمین باید حدود پانزده الی بیست سانت و ثابت باشد. یعنی اگر دیسک فلزیاب را در ارتفاع بیست سانتی قرار داده و فلزیاب را بالانس کرده اید .هنگام کار نباید فاصله دیسک را دائم کم زیاد کنید باید دیسک را در همان فاصله ای که بالانس کرده اید ثابت نگه دارید ولی اغلب این کار برای افراد تازه کار سخت است پس تا جای ممکن تمرین کنید تا لرزش دست شما کم شود.و بجای بیست سانت لرزش دست حدود پنج سانت یا کمتر لزرش دست داشته باشید
حالا روش تنظیم فلزیاب برای حذف سیگنال اضافی هنگام لرزش افقی دیسک یا لوپ:
دیسک فلزیاب را در ارتفاع بیست سانتی از زمین قرار داده فلزیاب را بالانس کنید توجه کنید که فلزیاب در حالت دستی قرار داشته باشد.حالا فاصله دیسک از زمین را پنج سانت کاهش دهید یعنی دیسک فلزیاب را در ارتفاع پانزده سانتی از زمین قرار دهید.مواد معدنی بیشتر زمین ها در حدی است که روی فلزیاب اثری ندارد پس اگر با کاهش فاصله لوپ یا دیسک سیگنال اضافی دریافت نکردید یعنی فلزیاب شما با این زمین مشکلی ندارد و با تغییر فاصله لوپ یا دیسک به اندازه پنج سانت سیگنال اضافی ندارید پس با خیال راحت با فلزیاب کار کنید .ولی اگر با کاهش فاصله لوپ فلزیاب سیگنال اضافی تولید کرد دوباره لوپ یا دیسک فلزیاب در ارتفاع بیست سانتی قرار داده سپس فیلتر را روی عدد چهار قرار دهید دکمه ZERO را بزنید تا فلزیاب ریست شود حالا لوپ را در ارتفاع پانزده سانتی قرار دهید اگر فلزیاب سیگنالی تولید نکرد پس با لرزش افقی دست شما به اندازه پنج سانت سیگال خطا تولید نمی شود به زبان ساده مواد معدنی زمین حذف شده.ولی اگر با کاهش فاصله دیسک فلزیاب سیگنال خطا تولید کرد دوباره دیسک را در ارتفاع بیست سانتی قرار داده و این بار گین را روی عدد هفت قراردهید دکمه ZERO را فشار دهید تا فلزیاب ریست شود حالا دوباره دیسک را به زمین نزدیک کنید اگر باز سیگنال خطا داشتید بر طبق روش بالا گین را یک بار دیگر کم کنید این کار را انقدر ادامه دهید تا با کم زیاد کردن فاصله لوپ و یا دیسک سیگنال اضافی نداشته باشید.
برای شروع کاوش:
دیسک را در ارتفاع بیست سانتی از زمین قرار داده سپس فلزیاب را در حالت اتوماتیک قرار دهید و با خیال راحت زمین را کاوش کنید اگر بر اثر لرزش دست شما فاصله دیسک از زمین پنج سانت تغییر کند فلزیاب سیگنال اضافی تولید نمی کند.
توجه این کار را در مکانی انجام دهید که در نزدیکی و یا زیر خاک فلزی وجود نداشته باشد
حذف سفال
اگر فاصله دیسک از زمین حدود بیست سانت باشد فلزیاب های گلکسار به تکه های سفال که به بزرگی مشت دست است هیچ حساسیتی نشان نمی دهد. پس اگر این تکه های سفال کمی بزرکتر بوده و ده سانت زیر خاک باشند باز فلزیاب هیچ حساسیتی به انها نشان نمی دهد .
ولی اگر تکه های سفال خیلی بزرگتر است و همه جا روی زمین پراکنده شده بهترین کار این است که با پای خود انها را دور کنید ولی اگر این کار امکان نداشته باشد .چگونه باید حساسیت فلزیاب به تکه های بزرگ سفال را کاهش دهیم؟
چگونه باید حساسیت فلزیاب به تکه های بزرگ سفال را کاهش دهیم؟
جهت حذف کامل سفال یک تکه سفال بزرگ یا تعدادی سفال را کنار هم قرار دهید .سپس فلزیاب را در مکانی که سفال در ان وجود ندارد بالانس کنید. دقت کنید فاصله دیسک از زمین حدود بیست سانت باشد. حالا بسمت تکه های سفال بزرگ حرکت کنید دیسک یا لوپ را بالای ان سفال ببرید. دقت کنید فاصله دیسک را کم زیاد نکنید. اگر سیگنالی از فلزیاب دریافت نکردید یعنی فلزیاب به ان تکه سفال حساسیت ندارد دقت کنید دیسک را به سفال نچسبانید. فاصله دیسک یا لوپ را در حدود بیست سانت ثابت نگه دارید.اگر حرکت لوپ یا دیسک بالای سفال از فلزیاب سیگنالی شنیده شد. لوپ را کمی از سفال دور کنید تا سیگنال تولید شده قطع شود .سپس فیلتر را روی ۴ قرار داده دکمه زیرو را فشار دهید سپس دیسک را روی سفال ببرید. اگر سیگنالی از فلزیاب شنیده نشد یعنی حساسیت فلزیاب نسبت به سفال از بین رفته . پس میتوانید با خیال راحت به کاوش ادامه دهید.ولی اگر با نزدیک کردن دیسک به سفال سیگنالی از فلزیاب شنیده شد. باز دیسک را از سفال دور کنید تا سیگنال فلزیاب قطع شود حالا گین را یک مرحله کم کنید مثلا گین را از روی عدد هفت قرار دهید . دکمه زیرو را فشار دهید سپس لوپ را بالای سفال ببرید اگر سیگنالی از فلزیاب شنیدید . همین کار را تکرار کنید یعنی هر بار یک عدد از مقدار گین کم کنید . تا حساسیت فلزیاب به ان مقدار سفال کم شود.
اگر میخواهید حساسیت فلزیاب نسبت به سفال بصورت کامل از بین برود. هنگام تست میتوانید لوپ یا دیسک را به تعداد زیادی سفال بچسبانید ولی این کار از حساسیت فلزیاب هم کم میکند و عمق کاوش کاهش پیدا میکند
پس از کاهش حساسیت برای شروع کاوش میتوانید فلزیاب را در حالت اتوماتیک قرار داده و منطقه را کاوش کنید
ولی گاهی در زمینی به اندازه چندین متر سفال خیلی زیاد است یعنی یک خانه خراب شده و سفال ان روی زمین پخش شده. اول ابعاد یا اندازه زمین الوده به تکه های سفال را مشخص کنید برای مثال زمینی به اندازه دو متر در سه متر پر از سفال است. دور این زمین را علامت گذاری میکنیم یعنی لبه زمین را مشخص میکنیم . این کار با نزدیک کردن لوپ به این قسمت از زمین مشخص میشود درست مثل بدست اوردن ابعاد فلز پیدا شده . درواقع زمین را اسکن میکنید و منطقه الوده به سفال را مشخص میکنید. حالا وارد این منطقه میشود لوپ را در فاصله بیست سانتی قرار داده فلزیاب را بالانس کنید. بیشتر سفال ها بصورت اتوماتیک حذف میشود . برای کاهش بیشتر حساسیت به سفال موجود در این منطقه میتوانید از روش بالا هم کمک بگیرید .
در این زمین با دو حالت دستی و اتوماتیک می توان کار کرد
حالت دستی
اگر پس از تنظیم فلزیاب در حالت دستی و حرکت کردن علامت NO BAL روی صفحه ظاهر شد به احتمال زیاد در مکان اشتباهی بالانس کرده اید ممکن است زیر خاک فلزی یا مال گم شده شما وجود داشته باشد
حالت اتوماتیک
اگر پس از تنظیم فلزیاب در حالت اتوماتیک و حرکت کردن علامت فلش بسمت چپ روی صفحه ظاهر شد به احتمال زیاد در مکان اشتباهی بالانس کرده اید ممکن است زیر خاک فلزی یا مال گم شده شما وجود داشته باشد . کمی صبر کنید تا علامت دلار روی صفحه ظاهر شود سپس مکانی را که فلزیاب قبلا در انجا تنظیم و بالانس شده بود را جستجو کنید .
اگر داخل دیوار سفالی یا سنگی دنبال مالی هستید و یا مال شما بزرگ است و در عمق کمی حدود ۵۰ سانت زیر خاک و سفال وجود دارد میتوانید از فیلتر ۹ یا ۸ استفاده کنید در این حالت فلزیاب فلزات کوچک را نمیگیرد به هیچ ماده معدنی و سفالی حساس نیست ولی مال بزرگ به اندازه یک قوطی نوشابه را در فاصله ۵۰ سانتی پشت سفال و سنگ و خاک شناسایی میکند .
سوال:
اوپراتوری سفال
سلام خدمت مهندس ووقت بخیر…سوال آیا ۶۰۰۰درعمق پایین مثلا یک متر و یا دو متر و یا بیشتر سفال را میزند.و یا اینکه سفال سطحی را میزند
جواب:
سلام اگر مقدار سفال کم باشد و فاصله دیسک از زمین حدود بیست سانت باشد فلزیاب کلکسار به ان حساس نیست یعنی ان را نمیگیرد مولی اگر سفال بزرگ باشدمثلا به اندازه یک اجر بزرگ حد اکثر ممکن است ۱۰ سانت زیر خاک قابل شناسایی باشد ولی اگر تونل و یا اتاقی زیر خاک باشد که برای ساختن ان از سفال زیادی استفاده شده ممکن است بتوان ان بنای زیر زمینی را در عمق یک الی دو متر شناسایی کرد پس نگران تعداد کم سفال نباشید
سوال :دیسک را روی زمین میگذارم و سیگنال اضافی دارم چه کنم ؟
اول اینکه هرچه لرزش دست شما کمتر باشد بهتر است ولی گاهی دست خسته می شود و شما مجبور هستید لوپ و یا دیسک را روی زمین قرار دهید و کمی خستگی در کنید اگر مواد معدنی زمین زیاد باشد با گذاشتن دیسک روی زمین فلزیاب سیگنال اضافی تولید میکند که نشانه مقدار مواد معدنی زمین است به این صدا توجه نکنید پس از کمی استراحت دوباره فاصله دیسک را تنظیم کنید. در این حالت سیگال اضافی قطع میشود .اگر این سیگنال به هر دلیلی قطع نشد با زدن دکمه ZERO فلزیاب را ریست و به کاوش ادامه دهید.
سوال : آیا راهی وجود دارد که این سیگنال اضافی بصورت کامل حذف شود ؟
جواب : بله راهی هست
مثل روش قبلی عمل کنید فقط این بار بجای اینکه فاصله دیسک را پنج سانت تغییر دهید و فیلتر و گین را تنظیم کنید.این بار فلزیاب را در ارتفاع بیست سانتی بالانس کرده سپس دیسک را به زمین بچسبانید اگر فلزیاب سیگنال اضافی تولید کرد فاصله دیسک را افزایش داده و هر بار گین را یکی کم کنید این کار را انقدر ادامه دهید تا با چسباندن لوپ به زمین سیگنال اضافی تولید نشود ولی اینقدر کاهش حساسیت معمولا نیازی نیست و شما با کمی تمرین و کنترل لرزش دست میتوانید با فیلتر چهار و حد اکثر قرار دادن گین روی هفت یا شش به خوبی از وسیله استفاده کنید .
توجه دقت کنید:
حداکثر مقدار افزایش فیلتر شماره چهار است پس مقدار فیلتر را از عدد چهار بالاتر نبرید مقدار گین را میتوانید تا عدد یک کاهش دهید . ولی بهترین کار بالا بردن مهارت و حوصله و جلوگیری از لرزش دست است و تا جای ممکن سعی کنید از فیلتر و گین در شرایطی که واقعا لازم است استفاده کنید.
نکته بعدی:
اگر میخواهید وقتی دیسک را روی زمین میگذارید فلزیاب سیگنال اضافی تولید نکند بهتر است برای حساس بودن بیشتر فلزیاب به فلز زیر خاک -بالانس را در ارتفاع پانزده یا ده سانتی انجام دهید و در همان ارتفاع به کاوش بپردازید دقت کنید وقتی دیسک و یا لوپ فلزیاب خیلی به زمین نزدیک می شود امکان شناسایی برخی از سنگ ها ی معدنی یا تکه های سفال توسط فلزیاب وجود دارد ولی چون شما حساسیت فلزیاب را کاهش داده اید چنین مشکلی کم پیش می اید.
در باره حذف سفال در قسمت های قبلی اموزش هایی اماده کرده ام
استفاده از روش دستی برای کاهش سیگنال اضافی یا کاهش حساسیت به مواد معدنی
در روش دستی دیسک فلزیاب را در ارتفاع ده سانتی قرار داده فلزیاب را بالانس کنید . سپس فاصله دیسک را افزایش دهید و ان را در ارتفاع پانزده سانتی متری از زمین قرار دهید علامت NO روی صفحه نمایش فلزیاب ظاهر میشود که نشانه ان است که تریشولد یا حساسیت فلزیاب کمی از تنظیم خارج شده مهم نیست به دکمه های تنظیم فلزیاب دست نزنید با خیال راحت به کاوش ادامه دهید اگر فاصله دیسک یا لوپ به اندازه پنج سانت کم و زیاد شود مشکلی پیش نمی اید ولی برای اینکه حساسیت فلزیاب همیشه در حالت مناسب قرار داشته باشد پس از پنج یا شش متر جستجو دوباره دیسک فلزیاب را در ارتفاع ده سانتی متری از زمین قرار دهید و با فشار دادن دکمه ZERO فلزیاب را ریست کنید سپس فاصله دیسک را افزایش دهید و ان را در ارتفاع پانزده سانتی متری از زمین قرار داده و به کاوش ادامه دهید
اگر دوست دارید با گذاشتن دیسک یا لوپ روی زمین سیگنال اضافی نداشته باشید لوپ را روی زمین بچسبانید فلزیاب را بالانس کرده سپس فاصله لوپ را کمی افزایش دهید تا لوپ روی زمین کشیده نشود در این شرایط سعی کنید فاصله لوپ از زمین بیشتر از پنج یا ده سانت نشود تا شانس شما برای پیدا کردن فلزات کوچک کم نشود.
دقت کنید فاصله کم دیسک توصیه نمی شود ولی برای عزیزانی که هنوز مهارت لازم را ندارند و یا در شرایط خاص این روش ممکن است مفید باشد
یک سوال مهم :
استفاده از روش دستی بهتر است یا اتوماتیک؟
جواب :
استفاده ار روش اتوماتیک بهتر است زیرا با تنظیم درست فلزیاب و حذف مواد معدنی زمین احتمال شنیدن بوق اضافی بسیار کم و استفاده از فلزیاب بسیار راحت خواهد بود .ولی هنگام کار در محیطی که حرکت دادن دیسک مشکل است مثلا بین چند سنگ بزرگ یا جنگل پر از درخت و بوته که جابجا کردن دیسک مشکل است بهتر است از حالت دستی استفاده کنید.
برسی وجود گنج در زیر و یا داخل سنگ یا مجسمه سنگی
————————————
اگر به وجود گنج داخل یا زیر سنگ یا مجسمه سنگی مشکوک هستید اول باید ببینید چه احتمالاتی ممکن است وجود داشته باشد دقت کنید احتمال اینکه گنج داخل سنگ یا مجسمه سنگی جاسازی شده باشد کم است .
دقت کنید تا جایی که میدانم داخل مجسمه های سنگی گنجی وجود ندارد
ولی گنج های زیادی که روی دیواره کوه های سنگی پنهان شده بودند پیدا شده. روش کار انها به این صورت بود که روی دیواره کوه سنگی سوراخی به اندازه حداقل ۵۰ سانت در ۵۰ سانت و عمق حدود ۵۰ سانت الی یک متر یا بیشتر حفاری کرده اند که بزرگی سوراخ به بزرگی گنج ارتباط دارد سپس سوراخ را با گنج پر میکردند بعد با سنگ های جدا شده از کوه و ساروج یک دیوار به قطر حدود بیست سانت یا کمی بیشتر درست کرده و ورودی سوراخ را مخفی میکردند فقط یک ضربه محکم کافی بود تا این در ساروجی شکسته و گنج شناسایی شود .افراد زیادی برای پیدا کردن گنج مجسمه های سنگی زیادی را شکسته اند. ولی تا کنون در باره پیدا شدن گنج داخل مجسمه سنگی خبری بدست من نرسیده است و شکستن مجسمه های سنگی تا حالا وقت تلف کردن بوده است.دقت کنید فلزیاب های زیادی از جمله فلزیاب های شرکت مینلب مثل جی پی –سی تی اکس – گرت – وایت –ممکن است به بیشتر سنگ ها یا مجسمه های سنگی حساسیت داشته باشند ولی گنجی داخل سنگ یا مجسمه سنگی نباشد.
برسی حالت های مختلف
توجه کنید تست ها را باید به ترتیب انجام دهید اول باید به دنبال گنج بزرگ باشید اگر نتیجه نگرفتید دنبال وسیله کوچک مثل یک سکه باشید
حالت اول:
مقدار زیادی طلا حداقل به بزرگی یک قوطی نوشابه یا بزرگتر داخل سنگ یا مجسمه سنگی جاسازی شده است . اگر مقداری طلا داخل سنگ بزرگ جاسازی شده باشد حتما سنگ یا مجسمه سنگی را سوراخ کرده سپس گنج را داخل سوراخ قرار داده اند و بعد سوراخ را با تکه های کوچک سنگ و ساروج بسته باشند. پس اولین کار این است که با دقت به تمام قسمت های سنگ یا مجسمه سنگی نگاه کنید تا قسمت ورودی گنج را پیدا کنید از انجایی که بافت و نوع مواد در قسمت ورودی( در گنج ) با قسمت های دیگر سنگ حتما تفاوت دارد با یک نگاه دقیق این قسمت شناسایی میشود.
دقت کنید: باز میگویم میگویم به احتمال زیاد کسی مال را داخل مجسمه یا ساروج پنهان نمیکند . خودتان اگر مقداری طلا داشته باشید با بتن مخلوط میکنید ؟نه .ممکن است طلا را داخل سوراخی قرار دهید و روی سوراخ را با سنگ و سیمان بپوشانید . در این صورت برای خراب کردن یک دیوار ۳۰ سانتی یک قلم و چکش یا کلنگ کافی است. ولی اول باید اطمینان داشته باشید پشت این دیوار یا داخل مجسمه چیزی هست .
برای پیدا کردن فلز یا گنجی بزرگتر از یک قوطی نوشابه داخل سنگ به روش زیر عمل کنید:
اولین موضوع قطر سنگ است اگر قطر سنگ حد اکثر یک متر است و دنبال گنج بزرگ هستید . و امکان دارد مال درست وسط سنگ باشد پس فاصله شما از مال حداکثر ۵۰ سانت است و اگر قطر سنگ دو متر است حداکثر فاصله شما از مال حداکثر یک متر است .
روش کار:
چهار متر دور تر از سنگ لوپ فلزیاب را در ارتفاع بیست سانتی از زمین قرار داده فلزیاب را بالانس کنید اگر سنگی شبیه ان سنگ یا مجسمه در نزدیکی شما وجود دارد میتوانید لوپ را به ان بچسبانید و فلزیاب را بالانس کنید .سپس فیلتر را روی عدد هفت یا هشت یا نه قرار دهید سپس لوپ را به سنگ بچسبانید و همه قسمت های سنگ را جستجو گنید. اگر نتیجه نگرفتید و یا قطر سنگ کمی بیشتر از یک متر و نیم بود یا فکر میکنید ممکن است مقدار طلا کم باشد . فیلتر را کم کنید مثلا با فیلتر پنج اطراف سنگ را جستجو کنید .
هر چه قطر سنگ بیشتر است فیلتر را روی عدد کمتری قرار دهید
توجه کنید: فلزیاب گلکسار با فیلتر نه یک قوطی نوشابه را از فاصله پنجاه سانتی پشت سنگ به خوبی شناسایی میکند . پس اگر قطر سنگ یا مجسمه شما یک متر است و گنج پنهان شده درست در وسط سنگ قرار دارد. با فیلتر هشت یا نه به راحتی پیدا میشود .اگر با فیلتر پنج و چسباندن لوپ به سنگ و جستجوی همه قسمت های سنگ سیگنالی دریافت نکردید به این معنی است که گنجی داخل سنگ نیست یا اگر هست خیلی کم است . مثلا یک عدد سکه یا انگشتر داخل سنگ یا مجسمه سنگی قرار دارد .ولی چنین چیزی امکان ندارد هیچ ادم عاقلی این کار را نمیکند.
اگر با فیلتر پنج الی نه لوپ را به سنگ نزدیگ میکنید سیگنال قوی دریافت میکنید خصوصا اگر علامت نعل یا قوطی روی صفحه دستگاه ظاهر میشود به حتما داخل سنگ گنج زیادی وجود دارد. در این حالت سنگ را با یک اهن ربا تست کنید. اگر اهن ربا به سنگ نچسبد حتما فلزی داخل سنگ یا مجسمه سنگی قرار داده شده ولی اگر اهن ربا به سنگ بچسبد به احتمال زیاد شهاب سنگ است بیشتر قسمت های شهاب سنگ از جنس اهن است. ناراحت نشوید شهاب سنگ هم ارزش زیادی دارد.
حالت دوم:
مقدار بسیار کمی طلا مثلا یک انگشتر یا چند عدد سکه کوچک داخل سنگ یا مجسمه سنگی قرار دارد.حالا که از پیدا کردن مال بزرگ داخل سنگ نا امید شده ایم داخل سنگ را برای پیدا کردن لوازم کم مثل یک یا چند سکه جستجو میکنیم. معمولا احتمال وجود چنین شرایطی بسیار کم است زیرا هیچکس برای پنهان کردن مقدار کمی طلا چند روز وقت تلف نمیکند تا داخل سنگ را سوراخ کند و یا زیر سنگ را یک یا چند متر حفاری کند.پس به احتمال زیاد مقدار طلا ی پنهان شده باید بزرگتر یا بیشتر از یک قوطی نوشابه باشد که ارزش کار را داشته باشد . پس اگر با روش بالا چیزی پنهان نکردید . پس چیزی انجا نیست
با این حال ما این شرایط را هم در نظر میگیریم و برای اطمینان از وجود مال کوچک داخل سنگ را برسی میکنیم
شروع کار:
در این شرایط باید از حساسیت و قدرت بالای فلزیاب استفاده کنیم تا بتوانیم کوچکترین فلز داخل سنگ را شناسایی کنیم . این کار به دقت بیشتری نیاز دارد .چرا ؟ چون برخی از سنگ ها مقدار کمی مواد نعدنی فلزی دارند مثلا سنگ معدن مس به بزرگی دو متر در دو متر حداقل ۵ تن وزن دارد و اگر دو درصد مس داشته باشد حداقل ۵۰ الی ۱۰۰ کیلو مس داخل ان وجود دارد و این مقدار مس با اینکه پودر شده و با سنگ مخلوط شده است باز روی فلزیاب اثر میگذارد و فلزیاب ان را به عنوان فلز شناسایی میکند
دقت کنید فلزیاب گلکسار به همه سنگ های بزرگ حساس نیست ولی ممکن است چنین اتفاقی بیفتد پس باید مهارت لازم را داشته باشید. تا خطا را شناسایی کنید.
روش کار:
در ابتدا اگر امکان داشته باشد یک سنگ به بزرگی و جنس سنگی که فکر میکنید داخل ان گنج وجود دارد پیدا کنید . مثلا اگر اندازه سنگ یا مجسمه سنگی که فکر میکنید داخل ان ممکن است گنجی باشد دو متر در دو متر است یک سنگ به بزرگی ان پیدا کنید اگر رنگ مجسمه سنگی سیاه است سنگی که پیدا میکنید هم باید سیاه باشد . از نظر رنگ اندازه و جنس هر دو سنگ باید مشابه هم باشند . حالا دیسک را روی سنگ دوم بچسبانید فلزیاب را بالانس کنید -فلزیاب در حالت دستی قرار داشته باشد . پس از بالانس میتوانید دیسک را روی مجسمه سنگی بچسبانید و همه جای سنگ را جستجو کنید .دقت کنید اگر مال کوچکی داخل سنگ باشد فلزیاب فقط به یک سمت سنگ حساس است و در ان قسمت سیگنال تولید میکند ولی اگر در تمام قسمت های سنگ سیگنال دریافت میکنید . یا مواد معدنی سنگ زیاد است و یا مال بزرگی داخل سنگ قرار دارد و از انجایی که با روش قبلی وجود مال بزرگ داخل مجسمه سنگی را تست کرده اید و میدانید مال بزرگی داخل سنگ وجود ندارد پس حتما فلزیاب مواد معدنی سنگ را شناسایی کرده پس میبینید کار بسیار حساس و دقیقی است .
برای تمرین: چند سنگ به قطر حدود نیم متر پیدا کنید و با فلزیاب ان را ازمایش کنید و بار دیگر یک قوطی نوشابه به یک طرف سنگ بچسبانید و از اموزش ها برای پیدا کردن مکان ان استفاده کنید.
توجه کنید هیچ آدم عاقلی چند تا سکه یا انگشتر را داخل یک سنگ یا مجسمه بزرگ پنهان نمیکند . مال باید انقدر زیاد باشد که ارزش این همه زحمت را داشته باشد. حتی اگر شما اطمینان داشته باشید یک انگشتر داخل سنگ بزرگی قرار دارد .ایا حاظر هستید یک روز برای شکستن سنگ زحمت بکشید؟
پیدا کردن گنج بزرگ زیر سنگ بزرگ
اولین مرحله کار این است که ببینیم مال بزرگی زیر سنگ هست یا نه ممکن است زیر سنگ بزرگ سوراخی حفر کرده باشند و مقداری طلا را انجا پنهان کرده باشند .پس روش کار را اموزش میدهم . در ابتدا باید به این سوال ها پاسخ دهید . قطر یا ارتفاع سنگ چقدر است و طول عرض سنگ چقدر است تا بتوانید بهترین و کم خطا ترین روش را جهت جستجوی زیر سنگ پیدا کنید .اگر قطر یا ارتفاع سنگ حداکثر یک متر نیم باشد و مال دفن شده حداقل به اندازه یک قوطی رانی باشد . با استفاده از لوپ ۵۰ یا ۹۰ حتما پیدا میشود و اگر مال خیلی کوچک باشد امکان اینکه بتوان ان را پیدا کرد کم است البته کسی زیر یک سنگ بزرگ را یک متر یا بیشتر حفاری نمیکند تا یک انگشتر یا چند تا سکه را پنهان کند
پیدا کردن چند عدد سکه زیر سنگ بزرگ
اگر مال داخل سنگ بزرگ باشد مثل پیدا کزدن وسیله داخل دیوار از ان استفاده کنید
—–
دقت کنید بهتر است چنین شرایطی ایجاد و تمرین کنید تا مهارت لازم را پیدا کنید
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
آیا یافتن ذغال پس از حفاری نشانه گنج است ؟
برخی عزیزان هنگام حفاری وقتی به لایه ای از ذغال برخورد می کنند بسیار خوشحال می شوند چون فکر می کنند این لایه ذغال حتما نشانه گنج است ممکن است برخی عزیزان چنین تجربه ای را داشته باشند . یعنی قبل از رسیدن به گنج با لایه ای از ذغال برخورد کرده باشند ولی همیشه این طور نیست . حالا این سوال پیش می آید اگر این لایه ذغال نشانه گنج نیست پس این ذغال ها را چرا زیر خاک دفن کرده اند ؟ این ذغال ها را کسی دفن نکرده وقتی جنگل ها آتش میگیرند درخت ها میسوزند و به ذغال تبدیل میشوند و بعد چند صد سال خاک روی این چوب های سوخته را می پوشاند . ممکن است بگویید در منطقه ما هیچوقت جنگلی وجود نداشته حتی علف و خار هم به زحمت پیدا میشود . در جواب باید بگویم در چند هزار سال پیش بیشتر مناطق ایران سر سبز و پر از جنگل بود و شاید تعجب کنید حتی بیشتر بیابان های کشور های عربی و افریقا در ۵ الی ده هزار سال پیش بسیار سر سبز و پر از جنگل بوده و با تغییر آب و هوا در طول هزاران سال بخشهایی از زمین تبدیل به بیابان شده و قسمت هایی از زمین هم به زیر دریا فرو رفته حتی شهر های بزرگی زیر دریا پیدا شده
یافتن در ساروجی پس از حفاری
برخی عزیزان پس از چندین متر حفاری به لایه سنگی مهکمی برخورد میکنند و فکر میکنند به -دروازه ساخته از ساروج رسیده اند و اگر ان را سوراخ کنند به گنج میرسند در صورتی که فکر انها اشتباه است چیزی که انها پیدا کرده اند به احتمال زیاد دری بسوی گنج نیست . پس این لایه سنگی چیست و چه کسی و برای چه کاری ان را انجا گذاشته ؟ ممکن است برخی عزیزان با حفاری به قسمت بالایی یا سقف سنگی یک اتاق یا قبر زیر زمینی رسیده باشند ولی همیشه اینطور نیست . اگر به زبان ساده بگویم این لایه سنگی استخوان زمین است بعد حفاری به لایه ای از سنگ می رسید این لایه سنگی در مناطق کوهستانی ممکن است در عمق یک الی دو متری قرار داشته باشد . و در مناطق بیابانی یا صاف ممکن است بین دو الی ۲۰ متر زیر خاک قرار داشته باشد -کسانی که در کار حفاری چاه عمق برای یافتن آب یا نفت و گاز هستند با این موضوع کاملا اشنا هستند. انها برای رسیدن به آب یا نفت و گاز با یک مته به قطر حدود ۲۰ الی ۳۰ سانت زمین را سوراخ میکنند .وقتی به این لایه سنگی میرسند مته انها قادر به سوراخ کردن سنگ نیست در این موقع انها نوک مته را عوض میکنند و با نوک مخصوصی به نام سنگ شکن آن لایه سنگی را سوراخ میکنند بعد آن لایه سنگی گنجی وجود ندارد .فقط ممکن است آب یا نفت گاز پیدا کنید به هر حال اگر با چنین مشکلی برخورد کردید و خواستید سنگ را سوراخ کنید تا خیال تان راحت شود .بهترین کار استفاده از مته حفاری چاه عمیق البته با کمک گرفتن از متخصص این کار است .
یافتن استخوان هنگام حفاری نشانه چیست؟
یافتن استخوان به تنهایی نشانه قبر یا گنج نیست اولین موضوع که عزیزان دقت نمیکنند این است که حدود ۲۰۰ میلیون سال است انواع موجودات زنده روی زمین زندگی کرده و میکنند بعد مردن انها استخوان انها حداقل به مدت چند هزار سال باقی می ماند و روی انها را خاک می پوشاند پس اول باید دقت کنید ببینید استخوان مال انسان است یا حیوان .تازه اگر استخوان مال انسان هم باشد باز دلیل قبر نیست ممکن است انسانی چند هزار سال پیش هنگام شکار بر اثر بیماری مرده باشد یا حیوانی او را خورده باشد .پس یافتن استخوان نشانه قبر نیست استخوان داخل قبر بصورت منظم و درست قرار دارد. یعنی اگر شما با عجله و با بی دقتی حفاری نکنید حتما تمام استخوان های مرده را کنار یکدیگر پیدا میکنید اگر این طور بود شما قبر یک انسان را پیدا کرده اید مطالعه کتاب های آیین تدفین یا گور ها برای عزیزان بسیار مفید است
نکات مهم
مهم ترین نکته صبر و حوصله است اگر زود خسته میشوید یا حوصله شما سر میرود باید بیشتر تمرین کنید تا با عشق و علاقه و حوصله و دقت فراوان از فلزیاب استفاده کرده و به شکار گنج بگروید.
بله شکار گنج نه پیدا کردن گنج یک شکارچی ماهر با دقت تیر اندازی میکند و از ان گذشته باید با حوصله و علاقه فراوان به کمین شکار بنشیند
یک شکارچی گنج اول باید در استفاده از فلزیاب مهارت لازم را بدست اورد یک شکارچی گنج باید در پیدا کردن مکان شکار گنج هم مهارت داشته باشد و در نهایت باید با صبر حوصله در کمین شکار بماند
همانطور که شکارچی بی حوصله و بی تجربه چیزی شکار نمیکند یک شکارچی گنج بی تجربه هم گنجی پیدا یا شکار نمی کند
من بارها گفته ام کسانی که برای تفریح دنبال گنج میروند بیشتر مال پیدا میکنند ولی کسانی که مشکل مالی دارند معمولا چیزی پیدا نمیکنند چرا ؟کسی که مشکل مالی دارد عجله دارد تا فورا مالی پیدا کند و مشکل مالی را حل کند در نتیجه بجای گنج دردسر و گرفتاری پیدا میکند .دلیل ان را بارها گفته ام پس تکرار نمی کنم.ولی کسی که به عنوان تفریح دنبال گنج می رود همان جستجوی گنج برایش لذت بخش است.پس با حوصله و دقت از اموزش و جستجوی گنج لذت میبرد همیشه کاری که در ان لذت و شادی وجود دارد موفقیت بیشتری را به همراه دارد . برای مثال فردی از دیدن فیلم لذت می برد ولی چون زبان فیلم انگلیسی است سعی میکند ان زبان را یاد بگیرد تا از فیلم بیشتر لذت ببرد . همین موضوع لذت بردن باعث میشود تا در مدت کوتاهی به ان زبان صحبت کند.ولی همه ما در دوره دبیرستان و دانشگاه باید زبان انگلیسی را یاد بگیریم ببینید واقعا چند نفر از ایرانی های دارای مدرک دیپلم و یا بالاتر می توانند به زبان انگلیسی صحبت کنند فکر کنم پیدا کردن انها سخت باشد چون از اموختن لذت نمی بریم فقط به نمره ی قبولی نیاز داریم
پس حوصله و دقت لذت بردن از اموزش مطالعه و کار شانس موفقیت شما را بالا میبرد
سعی کنید پس از مطالعه دقیق مقلات اموزشی انها را بصورت عملی در یک باغ بدون وجود فرد مزاحم در آرامش کامل تمرین کنید. برخی عزیزان فقط هنگام پیدا کردن گنج کاتالوگ را نگاه و تمرین میکنند این روش غلط است و فایده ای ندارد
تجربیات یکی از اوپراتورهای ۶۰۰۰ و جواب های من در باره تفکیک و پیدا کردن مکان گنج:
تجربیات و راهنمایی های یکی از عزیزان در باره تفکیک ۶۰۰۰ توجه کنید این عزیز چند بار پشت سرهم موفق شده که تجربه ایشان هم برای شما و هم برای من بسیار مفید است .
استاد ببخشید یک نفر از دوستان تو گروه شما در مورد عمق لوپ ۹۰ سوال کرده بودند دوست عزیر من وقتی چندین بار موفق شدم البته هر بار حدود دو الی سه کیلو نقره در عمق ۸۰ سانتی و ۵۰ سانتی متری استخراج کردم جالب اینجاست متاسفانه یا خوشبختانه دستگاه نصف عمق واقعی یا کمی کمتر برای شما تفکیک انجام میدهد مثلا وقتی لوپ ۹۰ قرار هست تا ۳٫۵ متر رو مفیدبرای شما یک کوزه نقره رو بزند حداقل ۳۰ الی ۴۰ درصد سیگنال می زند که عملا برای شما مشکل هست که دستور حفاری بدهید چون در مانیتور دستگاه نه شکل کوزه هست نه نعل نه میخ البته با توجه به ابعاد گرفتن از هدف نیز سخت هست چون بعضی وقت ها آلودگی هم حدود ۳۰ درصد سیگنال دارد و یک متردر یک متر ابعاد می دهد (دستگاه های دیگر یا خارجی ها برای پوشاندن این نقص معمولا در تفکیک اجتهاد می کنند و مثلا سریع رنگ قرمز یعنی طلا یا مثلا گلد یا آیرون نشون میدن که اپراتور حدس بزند که کار چی هست اما این باعث می شه آبرو ریزی بشه و حفاری بیهوده) من تجربه کردم با دستگاه گلکسار حالا هر مدلی باید سعی کنیم که حتما فیلتر دستگاه رو برای حداقل ابعاد یک متر در یک متر نزدیک هدف ب روی صفر بگذارید بعد ریست کنید معمولا ۳۰ درصد شما به ۴۰ الی ۴۵ باید برسد که تا حدی به تفکیک زود تر کمک می کند یعنی وقتی با فیلتر سه ۳۵ درصد نشوند داد سعی کنید فقط اون محدود رو با فیلتر صفر هم بزنید البته فقط اونجا رو فیلتر صفر بدهید چون با فیلتر صفر دستگاه قوی تر می شود اما موقع حرکت خیلی اذیت خواهد کرد یعنی حساسیت بیشتر و خطای بیشتر اما برای اون محدود مشکلی ندارد خیلی کمک می کند به افزایش سیگنال هدف… پس ریست کنید و دوبار بزنید وقتی که کارساز نبود رو فیلتر ۳ بزارید و ریست و بقیه ماجرا و آن هم اینکه شما راحت می توانید حفاری رو حداقل تا بیست سانت شروع کنید اما چطور این ۴۰ درصد رو با ۴۰ درصد آلودگی تشخصی بدهیم در ۴۰ درصد آلودگی وقتی یکی دو بار دستگاه رو ریست می کنی معمولا اگر چیزی از فلز زیرش باشد بوق می زند اما اگر آلودگی باشد دیگه بوق نمی زند (این روش برای اولین بار من در گلکسار مشاهده کردم با اینکه حداقل با ۴ تا سیتم خارجی خوب کار می کنم ولی اونا این هوشمندی رو ندارند) پس تا اینجا توانستم یک کوزه را در عمق ۳٫۵ با نهایت ظرفیت سیستم تا حدی تشخیص بدهیم حالا مرحله بعدی اگر جایی دستگاه شما ۳۰ درصد الی ۳۵ درصد سیگنال داشت و شما نمی دانید که این کوزه هست یا آلودگی بعد از انجام مراحل بالا می توانید در وسعت حداقل ۴۰ متر در ۴۰ متر دستگاه بزنید اگر از این گونه سیگنال های ۳۰ الی ۴۰ درصد داشت قطعا در این مورد هم ذرات بوده اما گر بعد از سه بار ریست کردن و خلاصه بالا پایین بردن فیلتر فقط یک جا رو ۴۰ درصد زد می توانید از حفاری ۳۰ سانتی متری کمک بگیرید و بعد دوباره دستگاه بزنید اما تا آمدن آپدیت جدید حتما سعی کنید که بی گدار به آب نزنید یعنی سعی کنید که وقتی دستگاه شما تونست تفکیک بزنه دستور حفاری بدید یعنی در ۵۰ درصد چون همیشه هست کوزه و خمره ای که دستگاه شما واقعا شکل کوزه بزند یا حداقل نعل بزند و یا میخ اما اگر این تصاویر را به شما نشان نداد حتما سعی کنید که احتیاط کنید چون ممکن است با ۴۰ درصد سیگنال دلسرد بشوید و بکنید و چیزی نباشد همیشه موفقیت در چند متری نیست گاهی در یک متری هست و لوپ ۹۰ می تواند این کمک را به شما داشته باشد البته سعی کنید که حجم دستگاه زدن را زیاد کنید نه کیفیت را مثلا مثل من هر هفته حداقل یک کیلومتر در یک کیلومتر رو اسکن کنید نه اینکه دو یا سه متر اسکن بزنید و منتظر معجزه باشید نابرده رنج گنج میسر نمی شود
جواب های من :
با تشکر از تجربیات بسیار مفید ایشان چند نکته قابل توضیح است اول در باره گرفتن ابعاد مثال یک کوزه ۳۰ در ۳۰ سانتی نقره زیر زمین است و الودگی ایجاد شده یک منطقه یک متر در یک متر را پوشانده و دستگاه هم منطقه ای به طول و عرض یک متر را سنس میکند برای بدست اوردن ابعاد دقیق چکار کنیم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
بدست اوردن ابعاد دقیق فلز مدفون شده :
اگر کاتالوگ ۶۰۰۰را مطالعه کنید متوجه میشود برای گرفتن ابعاد اول دیسک را روی هدف به سمت چپ و راست و بالا و پایین حرکت میدهید تا بیشترین سگنال را دریافت کنید . وقتی لوپ ۹۰ سانتی است ممکن است این کار کمی مشکل باشد پس از لوپ ۵۰ استفاده کنید . بعد از بدست اوردن بیشترین سیگنال ان نقطه را علامت زده و مقدار یا تعداد سیگنال را به خاطر نگه دارید مثلا شما ۸ سیگنال در یافت کرده اید تمام این قسمت از زمین ۸ سیگنال ندارد . بعضی قسمت ها سیگنال بیشتر و بعضی قسمت ها سیگنال کمتری دارد . خصوصا اگر از لوپ ۵۰ استفاده کنید . حالا تعداد سیگنال دریافت شده را نصف کنید شما ۸ سیگنال داشتید نصف ان میشود ۴ سیگنال لوپ را به هدف نزدیک کنید و روی ۴ سیگنال که رسیدید روی زمین خط بگشید و شکل فلز زیر خاک و اندازه ان را بدست اورید با کمی تجربه ممکن است بعد نصف کردن سیگنال یک سیگنال کمتر یا بیشتر را در نظر بگیرید تا اندازه فلز بدست امده با اندازه فلز زیر خاک نزدیک تر شود – برای تفکیک دقیق تر بعد ریست کردن فلزیاب دو تا ۳ متر دور تر از هدف لوپ را روی مزکز هدف جایی که سیگنا ل بیشتر است قرار دهید تفکیک را چند بار تست کنید اگر لازم شد لوپ را روی قسمتی که بیشترین سیگنال را دریافت کرده اید به زمین بچسبانید.
اگر باز برای تفکیک مشکل داشتید میتوانید ۵۰ سانت یا یک متر حفاری کنید و بعد با بردن لوپ داخل چاله تفکیک را برسی کنید .
قدرت تفکیک فلزیاب های پالسی :
توجه کنید قدرت تفکیک تمام یا بیشتر فلزیاب های پالسی حدودا روی نصف یا ۴۰ در صد سیگنال دریافتی است یعنی اگر فلزی در عمق یک متری شناسایی میشود برای تفکیک باید در عمق ۶۰ الی ۷۰ سانتی قرار داشته باشد. اگر عمق تفکیک بالا تر رود خطای تفکیک هم بالا تر میرود البته تلاش برای روش های دیگر جهت با بردن دقت و قدرت تفکیک در جریان و برنامه کار شرکت گلکسار قرار دارد . اگر نتیجه مثبت حاصل شده حتما فلزیاب های قدیمی اپدیت میشود.
ولی تا ان موقع چه کار کنیم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اول اینکه بار ها گفتم روی تفکیک زیاد تمرکز نکنید چرا ؟؟؟ ممکن است همراه طلا یا نقره فلز اهنی هم باشد ممکن است به عنوان علامت سر بار یک نعل یا شمشیر اهنی ده سانت زیر خاک باشد ممکن است بدلیل وجود برخی مواد معدنی یا بالا بودن عمق و ترکیب طلا یا نقره با فلزات دیگر تفکیک درست انجام نشود — توجه کنید طلا فلز نرمی است برای همین ان را با فلزات دیگر ترکیب میکنند .که عیار طلا هم به همین معنی است پس شما نه طلای خالص دارید نه نقره خالص و تمام اینها روی تفکیک اثر دارد
پس روی چه چیزی تمرکز کنیم ؟؟- روی پیدا کردن مکان مناسب تمرکز کنید :
مکان خوب را چگونه شناسایی کنیم و چکار کنیم تا میخ و نعل کمتری از زیر خاک بیرون بکشیم؟
مکان مناسب را چطور تشخیص دهیم:
اول خودتان را جای کسی بگذارید که مالی دارد و میخواهد ان را مخفی کند – شما مالتان را کجا مخفی میکنید تا چند ماه بعد یا حتی چند سال بعد ان را راحت پیدا کنید – پس همان جا دنبال مال باشید — دنبال نشانه های گورستان باشید و انجا دنبال مال بگیرید هر جا علامت مشکوکی دیدید ۵۰ متر دور بر ان را بگردید در مناطقی که تاریخی هستند و اثاری از تمدن ها ی گذشته در انجا وجود دارد کاوش کنید . به داستان های قدیمی و تاریخی توجه کنید مثل داستان دزد ها ی بزرگ و راهزن ها های منطقه شاهان و خان های قدیمی ممکن است برخی داستان ها دروغ باشد پس دنبال مدارکی باشید که واقعی بودن داستان ها را ثابت میکند . بعد مکان های مشکوک را شناسایی کنید و بعد با فلزیاب برای جسجو حرکت کنید.
مکان هایی که میراث علامت گذاری میکند
اگر جایی طلا باشد میراث و اطرافیان انها یک شبه همه را میبرند ولی وقتی قبرهای بدون مال خانه های قدیمی یا چیز هایی که فقط ارزش تاریخی دارند ولی ارزش مالی ندارند انجا باشد میراث ان منطقه را علامت گذاری میکند تا دولت پولی برای کار باستان شناسی به انها بدهد پس اگر می بینید میراث جایی را علامت گذاری کرده و چند سال همانطور مانده یعنی منطقه از نظر باستان شناسی مهم است ولی اینکه طلا انجا باشد احتمالش کم است شاید چند تکه کوچک و کم ارزش .
سوال :
وقتتون بخیر استاد گرامی,,,,ایا میراث فرهنگی در سراسر کشور به نقاطی که دفینه هست اطلاع داره,,,منظورم اینه رصد میکنه؟؟؟??
یا استفاده از سیستم ماهواره ای امریکا منطق مهم گنج تحت مراقبت سازمان میراث هست؟؟?
جواب:
نه عزیز ماهواره مکان ها را تحت کنترل ندارد اگر پول این کار برای دولت وجود داشت با نصف ان هزینه مکان ها را کاوش میکردند تازه در تمام مکان هایی که میراث علامت گذاری کرده مال وجود ندارد اثار باستانی هست کوزه شکسته و غیره اینها برای ما ارزش ندارد ولی باستان شناس از روی انها تاریخ را می نویسد برای اینکه باستان شناس انجا کار کند پول لازم دارد دولت هم که پول ندارد فقط انجا را علامت گذاری میکند ولی اگر جایی طلا باشد اطمینان داشته باشید میراث انجا را علامت گذاری نمی کند همه را می برند پس هر جا میراث علامت گذاری کند به احتمال زیاد چیزی که بدرد شما بخورد انجا نیست.
میخ و نعل کجا است؟
در مسیر و یا اچند متری اطراف راه یا جاده های قدیمی را با فلزیاب جستجو نکنید و دنبال مال نباشید. در جاده و اطراف ان بیشتر میخ نعل پیدا می کنید شاید کسی چند سکه یا انگشترش را تو جاده گم کند ولی بیشتر میخ نعل اسب است که تو جاده و اطراف ان به جا می ماند . همچنین اطراف روستا و مسیر عبور چوپان و کوه نوردان بیشتر زباله و قوطی پیدا میکنید .
سوال با فلزیاب ۶۰۰۰ جایی را گرفتم حفاری کنم با نه نظرتان چیست؟
سلام استادمن باردیاب ۲۲۰جایی روگرفتم سپس بادستگاهتون رفتم رو نقطه هدف دستگاهم نیم متر اونطرف روگرفت تفکیک هم کرد توعمق دومتری شکل تقریبی شو دراوردم تقریبا بیست دربیست بود نظر شما چیه است؟
جواب :
با سلام اول وقتی فلزیاب نقطه ای را می گیره دیگر سوال کردن معنی ندارد باید حفاری کنید و شانس خودتان را ببینید ولی قبل حفاری به اطراف نگاه کنید تا مسیر عبور چوپان – کوه نورد – یا جاده خاکی و مسیر عبور اسب و الاغ نباشد – اطراف و نزدیک روستا و محل زندگی انسان هم نباشد . در این مکان ها بیشتر قوطی نوشابه و زباله فلزی . نعل و میخ غیره پیدا میکنید – اگر مکان شما این شرایط را ندارد – میریم سر شرط دوم – اگر خودتان مالی داشتید کجا پنهان میکردید تا بعدا ان را راحت تر پیدا کنید همان مکان را برای یافتن گنج جستجو کنید . ایا اثاری از گورستان باستانی میبینید -اگر دیدید همان جا را جستجو کنید — اینکه ردیاب شما جایی را نشان داده دلیل بر وجود گنج نیست ردیاب ——تام ۲۲۰—- هم یک ردیاب گمانه زن است استفاده از دو تا میله خیلی بهتر است و خطای کمتر و فیمت کمتری هم دارد و در پایان وقتی مکان شما شرایط لازم را دارد پرسیدن این سوال حفاری کنم یا نه و پرسیدن نظر کار درستی نیست چون من که انجا نیستم بجای سوال حفاری کنید تا شانس خودتان را ببینید .اگر مکان شما علائم و نشانه دارد تماس نگیرید و از علائم و نشانه با کسی صحبت نکنید نظر کسی را نپرسید از حفاری نترسید این حفاری بیهوده است که تجربه شما و شانس رسیدن به هدف را بالا میبرد موفق باشید.
از قدیم گفتند نابرده رنج گنج میسر نمیشود پس از حفاری نترسید ولی با دقت و هوشیاری به اطراف و مکان نگاه کنید بعد تصمیم بگیرید
گرفتن یک سیم کوچک با لوپ ۹۰ :
سلام آقای مهندس سوالیداشتم من دیروز بالوپ۹۰ جایی مشغول تمرین بودم البته دونفری لوپ را مثل۱+۱گرفته بودیم میبردیم جاهی دستگاه بوق زد از روی ابعاد من فهمیدم که چیز خواصی نیست ولی شک من در این بود که در قسمت نوع امواج گیرنده دستگاه درکل ۳خانه بیشتر پرنمیشود بخاطر این من خودم بیست سانت از خاک روی انجا را برداشتم و در ده سانت من یک سیم کچلو پیدا کردم البته بافرکانس۳ و بالانس دستی و قدرت ۸ سوال من این است ایا در ده سانت حداقل باید۶تا ۷باید پر میکرد مشکل از کجا بود حتی من با فیلتر۸و ۹هم استفاده کردم بازگرفت متشکرم
جواب:
با سلام اول اینکه خودتان میگویید سیم کوچک پس فلزیاب نباید سیگنال زیادی نشان بدهد لوپ شما هم حداقل ده الی بیست سانت با زمین فاصله داشته پس سیم کوچک را با فیلتر ۳ —— نه با فرکانس ۳ —- با فیلتر ۳ حدو د ۲۰ الی ۳۰ سانت گرفته که بنظر من عالی است چرا ؟ چون هم فلز کوچک است و هم فیلتر روی ۳ است اگر فیلتر روی ۰ بود قویتر می گرفت و سیگنال بیشتری نشان میداد و باز از همه مهم تر لوپ ۹۰ برای پیدا کردن چیزهای بزرگتر از یک کاسه است و برای پیدا کردن چیزهای کوچک مثل یک سکه باید از دیسک ۳۵ یا لوپ ۵۰ استفاده کنید. قدرت لوپ بزرگ برای یافتن چیزهای کوچک کم است هر چند چندین بار با لوپ ۹۰ یک عدد سکه را تو عمق های ۸۰ الی یک متری پیدا کرده اند فیلتر های ۵ الی ۹ برای لوپ ۵۰ و ۳۵ است و در مکان های خاص و شرایط خاص کار برد دارد. توجه کنید سیگنال ها یا خانه ها یی که در قسمت بالای صفحه ظاهر میشوند نشان دهنده فاصله نیستند نشانه سیگنال دریافتی از هدف است .اگر هدف کوچک و نزدیک باشد سیگنال کم است اگر هدف بزرگ و در در فاصله زیادی باشد باز سیگنال کم است . پس شما با اندازه گیری ابعاد و اندازه فلز (که در کاتالوگ۶۰۰۰ اموزش داده شده ) متوجه میشوید فلز بزرگ است یا کوچک و با کمک سیگنال دریافتی متوجه عمق یا فاصله تقریبی هم میشود.
در عکس زیر قسمتی که با عدد ۹ علامت گذاری شده مقدار شدت و قدرت سیگنال دریافتی از هدف ( یا فلز زیر خاک) را نشان میدهد
صفحه نمایش فلزیاب ECR6000
اوپراتوری در گورستان
یک اوپراتور حرفه ای قبل از شروع به کار اول شرایط مختلف را برسی و برای هر حالت یا مشکلی راه حلی را پیش بینی میکند
برای مثال روش کار در گورستان چگونه است ؟
اگر مانند زمین معمولی روی قبر ها کار کنید ممکن است نتیجه خوبی بدست نیاورید در نگاه اول باید دستگاه فلزیاب خودتان و امکانات موجود در ان را به خوبی بشناسید. فلزیاب گلکسار با داشتن امکانات فراوان و همچنین راهنمایی اوپراتوری شرکت گلکسار به هنگام نیاز بیشتر مشکلات اوپراتوری شما را حل می کند پس اگر از فلزیاب های گلکسار استفاده میکنید. جای نگرانی نیست و مانند همیشه میتوانید روی کمک و راهنمایی اوپراتوری ما حساب کنید.
عزیزانی که از فلزیاب های گلکسار استفاده میکنند همیشه میتوانید روی کمک و راهنمایی اوپراتوری ما حساب کنید.
پس باید تمام شرایطی را که ممکن است در این مکان یا زمین با ان برخورد کنید را مد نظر داشته باشید. برای توضیح دقیق تر کار در گورستان را برسی کرده و اموزش میدهم . هنگام کار در مکان های مختلف شما باید چنین شرایطی را مد نظر داشته باشید.
اولین موضوعی که باید برسی کنیم این است چه شرط هایی در این گورستان وجود دارد تا بتوانیم برای هر شرط یا مشکل راه حلی در نظر بگیریم.
شرط اول. قبر پر از خاک است و روی ان یک تخته سنگ به عنوان سنگ قبر وجود دارد.
شرط دوم . داخل قبر خاک وجود ندارد یعنی اگر سنگ قبر را بردارید یک چاله بزرگ را مشاهده میکنید.
شرط سوم . یک یا چند وسیله بزرگ داخل قبر وجود دارد و فلزیاب به راحتی ان را شناسایی میکند.
شرط چهارم. یک وسیله کوچک داخل قبر وجود دارد که شناسایی ان توسط فلزیاب مشکل است پس باید از فلزیاب با دقت بیشتری استفاده کنیم.
شرط پنجم . چیزی داخل قبر وجود ندارد اگر دقت کنید ما برای اینکه مالی داخل قبر نباشد هم شرطی را در نظر گرفته ایم و باید با تست هایی از نبودن وسیله اطمینان پیدا کنیم.
اگر داخل قبر از خاک پر شده باشد چه اتفاقی می افتد ؟
اول اینکه هر چه داخل قبر خاک بیشتری باشد فلزیاب فلز داخل ان را بهتر و با قدرت بیشتری شناسایی میکند چون فلز خاک بیشتری را الوده می کند به زبان ساده هر چه خاک بیشتر باشد گاز فلز هم بیشتر است .
ولی اگر خاک داخل قبر نباشد چه میشود و روی فلزیاب های مختلف چه اثری دارد ؟
فلزیاب های تی ار یا وی ال اف با فضای خالی مشکل دارند و خطای انها در این نوع قبر ها بالا است یعنی ممکن است مشخص کند چیزی داخل قبر هست ولی بعد حفاری چیزی پیدا نکنید و یا برعکس چیزی داخل قبر باشد و فلزیاب ان را شناسایی نکند. ولی فلزیاب های پالسی مثل فلزیاب گلکسار اگر فلز داخل قبر کوچک باشد و اوپراتور حرفه ای نباشد ممکن است نتواند ان فلز را کوچک را پیدا کند .
دقت کنید ممکن است یک وسیله کوچک داخل قبر باشد و هر چقدر دقت و تلاش کنید نتوانید ان را شناسایی کنید پس اگر داخل قبر خاک وجود ندارد باز کردن و جستجوی داخل قبر با فلزیاب و حتی نگاه کردن دقیق چیزهای داخل قبر مفید است چرا ؟ ممکن است وسیله کوچک کف یا داخل دیواره قبر پنهان شده باشد و یکی از امکانات مفید فلزیاب گلکسار کار داخل کف و دیواره قبر است . از ان گذشته ممکن است داخل قبر وسیله فلزی نباشد ولی سنگ ها ی قیمتی وجود داشته باشد پس شانس خود را امتحان کنید .
حالا اوپراتوری برای شرایط مختلف را اموزش میدهم
شرط اول. قبر پر از خاک است و روی ان یک تخته سنگ به عنوان سنگ قبر وجود دارد و یا سنگ قبر وجود ندارد در ابتدا فرض میکنیم مقدار فلز داخل قبر زیاد است.
در این حالت در فاصله ۳ الی ۴ متری قبر لوپ یا دیسک فلزیاب را در ارتفاع بیست سانتی از زمین قرار داده فلزیاب را بالانس میکنیم و در حالت دستی بدون کم و زیاد کردن فاصله لوپ از زمین بسمت قبر حرکت میکنیم و با دیسک روی قبر را جستجو میکنیم اگر مقدار فلز موجود در داخل قبر زیاد باشد یا عمق قبر کم باشد فلز داخل قبر حتما شناسایی میشود.
اگر با این روش فلزیاب روی قبر هیچ سیگنالی نشان نداد ما فرض میکنیم مال داخل قبر کوچک است یا عمق قبر زیاد است .
روش پیدا کردن وسیله کوچک داخل قبر:
در این روش باید قدرت و حساسیت فلزیاب را زیاد کنیم برای این کار میتوانیم از دو روش استفاده کنیم . بسته به مهارت خودتان و میزان مواد معدنی زمین میتوانید یکی از روش ها یا هر دو روش را با هم استفاده کنید . استفاده از هر دو روش با هم حساسیت و قدرت فلزیاب را بسیار بالا میبرد و کار کردن با این حساسیت برای همه و در همه زمین ها ممکن است عملی نباشد پس برای بالا بردن توانایی خودتان باید بیشتر تمرین کنید.
برای بالا بردن توانایی خودتان باید بیشتر تمرین کنید.
روش اول کم کردن مقدار فیلتر روش دوم کم کردن فاصله یا ارتفاع لوپ یا دیسک از زمین است فاصله قانونی لوپ یا دیسک از زمین حدود ۲۰ سانت است ولی در این روش فاصله را به ۵ سانت یا کمتر کاهش میدهیم
اول مقدار فیلتر را کم میکنیم مثلا فیلتر را روی عدد صفر یا یک و یا دو قرار میدهیم .اگر فیلتر روی صفر باشد فلزیاب حساس تر میشود و کار با ان سخت تر است و برای کار به دقت بیشتری هم نیاز دارید. پس فیلتر را روی مقداری تنظیم کنید که مهارت لازم را دارید و می توانید با فلزیاب کار کنید.
چون میدانیم داخل قبر مال زیاد یا فلز بزرگ وجود ندارد چرا ؟ چون با روش اول اگر مال بزرگی داخل قبر بود حتما شناسایی می شد . پس چون می دانیم داخل قبر و اطراف قبر مال بزرگ یا فلز بزرگی قرار ندارد یک متر دور تر از قبر دیسک یا لوپ فلزیاب را در فاصله حدود ۵ سانتی از زمین قرار داده و فلزیاب را بالانس میکنیم اگر مواد معدنی زمین کم و زمین کاملا صاف است حتی میتوانید لوپ یا دیسک را بطور کامل به خاک بچسبانید و فلزیاب را بالانس کنید .دقت کنید که فلزیاب باید در حالت دستی قرار داشته باشد سپس فیلتر را به مقدار لازم کم کنید. (مقدار لازم مقداری است که شما میتوانید با فلزیاب کار کنید ) حالا بدون اینکه ارتفاع دیسک یا لوپ را کم و زیاد کنید ان را روی قبر برده و تمام قسمت های قبر را جستجو کنید توجه کنید چون فلزیاب در حالت دستی قرار دارد برای عبور از روی برخی موانع میتوانید گاهی فاصله لوپ از زمین را کمی افزایش دهید ولی سعی کنید روی قبر فاصله دیسک زیاد نشود
هنگام جستجو روی قبر دو حالت ممکن است پیش بیاید:
اول اینکه در یک قسمت قبر سیگنالی از فلزیاب دریافت میشود پس مال مورد نظر همانجا قرار دارد.حالت دوم هنگام جستجو روی قبر هیچ سیگنالی دریافت نمیکنید ولی روی صفحه نمایش فلزیاب نوشته یا علامت NO یا NOBAL ظاهر میشود این نوشته بیانگر ان است که به احتمال زیاد داخل قبر خاکی وجود ندارد این علامت زمانی به این معنی است که درست به اندازه و بزرگی قبر روی صفحه نمایش فلزیاب علامت NO یا NOBAL ظاهر شود. یعنی حداقل به اندازه حدود ۵۰ سانت در یک متر علامت NO یا NOBAL روی صفحه نمایش ظاهر شود .
ممکن است مال کوچکی داخل قبر باشد ولی چون داخل قبر خاکی وجود ندارد شناسایی ان سخت باشد پس برای اطمینان از چه روشی استفاده کنیم؟
اول باید ابعاد و اندازه دقیق قبر را بدست اورید و روی خاک اندازه قبر را با خط کشی یا علامتگذاری مشخص کنید.سپس دیسک یا لوپ ۵۰ یا ۳۵ سانتی را روی یک قسمت قبر قرار داده فلزیاب را بالانس کنید.فلزیاب باید در حالت دستی قرار داشته باشد فیلتر را تا جایی که در کار کردن شما مشکلی ایجاد نکند کاهش دهید.دقت کنید لوپ یا دیسک کاملا به سنگ یا خاک روی قبر چسبیده است.حالا لوپ را روی قبر بکشید و تمام قسمت های قبر را جستجو کنید.اگر فقط در یک قسمت قبر سیگنالی دریافت کردید مال مورد نظر همانجا قرار دارد.ولی اگر با حرکت لوپ روی قبر در جایی علامت NO یا NOBAL ظاهر شد در همان نقطه فلزیاب را با فشار دادن دکمه زیرو ریست کنید و دوباره قبر را جستجو کنید در این حالت اگر در قسمتی از قبر سیگنالی دریافت کردید مال همانجا قرار دارد.
آخرین حالت:
اگر با تمام تست ها و روش های انجام شده سیگنالی از فلزیاب شنیده نشد . به احتمال زیاد چیزی داخل قبر نیست و یا انقدر کوچک و در عمق بالایی است که توسط فلزیاب قابل شناسایی نیست و هر چقدر دقت و تلاش کنید نتوانید ان را شناسایی کنید پس اگر داخل قبر خاک وجود ندارد باز کردن و جستجوی داخل قبر با فلزیاب و حتی نگاه کردن دقیق چیزهای داخل قبر بسیار مفید است چرا ؟ چون ممکن است داخل قبر سنگ های با ارزشی مثل الماس – یاقوت ..و غیره وجود داشته باشد که با هیچ فلزیابی قابل شناسایی نیست.
اگر هنگام کار داخل قبر علامتNO یا NOBAL ظاهر شد چه کنیم ؟
گاهی هنگام جستجو داخل چاله یا قبر علامت NO روی صفحه نمایش ظاهر میشود که معمولا مهم نیست دلیل این علامت کم بودن مواد معدنی داخل چاله یا قبر است . از انجایی که قبل از وارد کردن لوپ یا دیسک به داخل چاله یا قبر لوپ را روی زمین می گذارید سپس فلزیاب را بالانس می کنید و معمولا مقدار مواد معدنی ۵۰ سانت اول خاک بیشتر از داخل چاله یا قبر است گاهی علامت NO روی صفحه نمایش ظاهر میشود . برای اطمینان از اینکه فلز کوچکی روی دیواره یا کف قبر وجود ندارد لوپ یا دیسک را به خاک یک قسمت از قبر بچسبانید با زدن دکمه زیرو فلزیاب را ریست کنید سپس داخل چاله را جستجو کنید در این شرایط ۳ حالت ممکن است بوجود بیاید با جستجو داخل قبر در یک قسمت سیگنالی از فلزیاب شنیده میشود همان قسمت را برای پیدا کردن فلزی کوچک برسی کنید حالت دوم با حرکت دادن دیسک روی دیواره یا کف قبر در یک قسمت علامت NO یا NOBAL ظاهر میشود در همان قسمت فلزیاب را ریست کنید و دوباره همه قسمت های قبر را جستجو کنید حالت سوم هیچ سیگنالی از فلزیاب شنیده نمی شود و علامت NO هم ظاهر نمیشود .ولی فقط گاهی علامت NO قطع وصل میشود در این حالت چیزی داخل قبر نیست. دقت کنید برای جستجو داخل قبر نیازی به کم کردن فیلتر نیست و همان فیلتر ۳ یا ۴ برای کار کردن داخل قبر کافی است .
به نکات زیر توجه کنید
توجه کنید : اگر از روش پیدا کردن وسیله کوچک روی قبر استفاده میکنید دقت کنید در بیشتر مواقع فقط در یک قسمت قبر سیگنال دارید اگر در تمام قسمت های قبر سیگنال ثابتی دارید یا فقط دور لبه های سنگ قبر سیگنال دارید که مقدارش کم و زیاد نمی شود و یا مقدار سیگنال خیلی کم تغییر میکند .به احتمال زیاد چیزی داخل قبر نیست و سیگنال های دریافتی بدلیل اشتباه شما در اوپراتوری و یا مواد معدنی اطراف سنگ قبر بوجود امده و یا اگر چیزی داخل قبر هست انقدر کوچک و یا در عمق زیادی قرار دارد که فلزیاب قادر به شناسایی ان نیست .برای اطمینان صد در صد میتوانید قبر را حفاری کنید خصوصا اگر تشخیص دادید داخل قبر و زیر سنگ قبر خاک وجود ندارد ممکن است بجای طلا و نقره الماس و یاقوت یا سنگ های قیمتی دیگری داخل قبر وجود داشته باشد.و حتما کف و دیواره های قبر را با فلزیاب جستجو کنید برای این کار از روش جستجو داخل چاله استفاده کنید.دقت کنید با استفاده درست و دقیق از این روش ها شانس شما برای پیدا کردن گنج بیشتر میشود .ولی نتیجه صد در صد زمانی حاصل میشود که حفاری کنید و داخل قبر را با چشم خودتان ببینید .ممکن است یک انگشتر و یا سکه کوچک در شرایط و عمقی باشد که توسط فلزیاب قابل شناسایی نباشد .و یا مهارت و دقت شما برای پیدا کردن اشیای کوچک کافی نباشد
بهتر است برای یافتن فلزات کوچک داخل قبر تمرین کنید .
یک چاله به عرض ۵۰ الی ۷۰ سانت و طول حدود یک و نیم متر و عمق ۳۰ سانت حفاری کنید حالا یک عدد سکه بزرگ را در یک قسمت این چاله قرار دهید و یک تخته ام دی اف را به عنوان سنگ قبر روی چاله بگذارید و سعی کنید مکان سکه را پیدا کنید پس از مدتی تمرین از دوست تان بخواهید سکه را زیر تخته داخل چاله پنهان کند ولی جای دقیق ان را به شما نگویند. حالا سعی کنید جای دقیق سکه را پیدا کنید.
دقت کنید : ممکن است داخل قبر همراه طلا مقداری اهن هم وجود داشته باشد و چون همیشه مقدار اهن بیشتر از طلا است هنگام تفکیک فلزیاب فلزی که مقدارش بیشتر است یعنی اهن را نشان دهد یا به دلیل کوچک بودن فلز یا اشتباه اوپراتور تفکیک درست انجام نشود. همچنین ممکن است داخل قبر مقداری اهن به همراه الماس و یاقوت وجود داشته باشد پس شانس خودتان را امتحان کنید تا بعدا پشیمان نشوید
برای اوپراتوری در شرایط و مکان های دیگر بهتر است مشابه همان شرایط را ایجاد و تمرین کنید
نکات مهم
یک موضوع مهم را همین جا توضیح میدهم هیچ چیز حتی سنگ و ساروج یا خاک سفت و محکم نمی تواند جلو کار فلزیاب پالسی را بگیرید فقط دو چیز مانع فلزیاب پالسی است
اولین چیز وجود یک فلز دیگر و بزرگتر یا نزدیکتر به لوپ است – اگر یک ورق نازک فلزی بین لوپ و یک انگشتر طلا قرار گیرد فلزیاب فقط ورق نازک فلز را شناسایی میکند.و اگر یک فلز کوچک یا بزرگ نزدیک لوپ قرار داشته باشد دیگر فلزیاب قادر به شناسایی فلز دور تر نیست
اگر فلزی کنار لوپ قرار داشته باشد فلزیاب بالانس میشود ولی از قدرت و حساسیت ان کم میشود اگر در ساختن دسته یا لوپ از قطعات فلزی استفاده کنیم درست است که فلزیاب بالانس میشود ولی از حساسیت ان کم میشود مثلا اگر یک سکه را روی لوپ قرار دهید و فلزیاب را بالانس کنید ممکن است چند ساتنی متر از قدرت و حسایت فلزیاب کم شود مثلا فلزی را که در عمق یک متری شناسایی میکرده با قرار دادن یک سکه روی لوپ از قدرت و حساسیت فلزیاب کم شده و همان فلز را بجای یک متری در عمق کمتری مثلا ۹۰ سانتی شناسایی میکند.پس وچود فلزات کوچک در اطراف لوپ عمق کاوش فلزیاب را کم میکند و اگر مقدار مواد معدنی فلزی داخل یک خاک خیلی زیاد باشد ممکن است چند سانتی متر کاهش عمق داشته باشید.
دوم – فاصله . اگر فلزیاب یک فلز را در عمق یک متری به سختی شناسایی میکند پس در عمق یک متر و یک سانتی متری قادر به شناسایی ان فلز نیست.پس هر چه عمق جستجوی فلزیاب بیشتر باشد بهتر است ولی با افزایش عمق جستجوی فلزیاب حساسیت ان به مواد معدنی و سنگ ها بالا میرود . پس کار با فلزیاب قوی تر سخت تر و خطای ان بیشتر و در نتیجه حفاری بیهوده شما هم بیشتر میشود برای مثال شما دوست دارید فلزیابی داشته باشید که بتواند یک سکه را در عمق دو متری شناسایی کند با چنین فلزیابی شما باید زمین را شخم بزنید چون دائم بوق میزند و به همه چیز حساس است . در ایران نمیتوان با خیال راحت کار کرد و باید با سرعت کار را تمام کرد وگرنه مشکلات فراوانی ایجاد میشود .
پس بهتر است با دستگاهی کار کنید که شانس شما بعد حفاری بیشتر باشد و از خیر ان سکه یا وسیله کوچک خیالی که ممکن است در عمق دو متری باشد بگذرید .
از قدیم گفتند سیلی نقد بهتر از حلوای نسیه است
موضوع دیگر اینکه عمق جستجو برای فلزاتی که ۱۰۰۰ سال یا بیشتر زیر خاک قرار داشته باشند دو تا سه برابر بیشتر میشود
برای مثال یک عدد سکه حالا به زحمت در عمق ۵۰ سانتی قابل شناسایی است ولی بار ها یک عدد سکه در عمق یک الی یک و نیم متری شناسایی و پیدا شده
سوال مهم :
سلام مهندس جان امیدوارم حالت خوب باشه….
استادیه سوال داشتم امکان داره راهنمایی کنید
استاد جایی قبرهای هست که بیست سی سانت کارمیکنی میرسی به خشت یاهمون اجرچین که چهل پنجا سانت یایخورده بیشتر
بعدش دوباره خاکه تابرسی به اسکلت
حالا باید چطور دستگارو بالانس کرد
که بتونه اگه فلزکوچکی یابزرگ باارزش یابی ارزش …توقبرو تشخیص داد
امکانش هست راهنماید کنید با توضیحات شیرینتون??
جواب :
سلام اول همان تعدادی خشت را به لوپ نزدیک کنید ببینید دستگاه خشت را از فاصله سی یا ۴۰ سانت شناسایی میکند یا نه فکر نمیکنم شناسایی کند ولی فرض میکنیم شناسایی کند در این حالت با اندازه گیری ابعاد شکل کامل قبر بدست می اید مثلا اگر قبر با اجر یا خشت ساخته شده و ابعاد ان ۵۰ سانت در دو متر است شما با فلزیاب همین ابعاد و اندازه را بدست می اورید حالا اگر مال بزرگی تو قبر باشه قدرت سیگنال در یک قسمت قبر خیلی زیاد است چون تمام قبر را که پر مال نمیکنند معمولا بر طبق قوانین فرهنگی و مذهبی همان دوران عمل میکنند زیر سر زیر کمر و غیره پس مال بزرگ فقط در یک قسمت سیگنال زیاد ایجاد میکند از طرفی سیگنال اینقدر زیاد است که مشخص میشود این سیگنال از چند تا سفال نیست — اگر مال کوچک باشد فقط در یک قسمت سیگنال کمی اضافه میشود . پس در قسمتی از قبر که سیگنال از همه کمتر است فلزیاب را ریست کنید و قسمت های دیگر قبر را جستجو کنید دقت کنید روش اخر برای زمانی است که اطمینان دارید مال بزرگ داخل قبر نیست و فکر میکنید شاید مال کوچکی داخل قبر باشد از نظر تفکیک هم برای مال کوچک دقت تفکیک کم است و تازه اگر درست عمل کند لوازم مفرغی داخل قبر با ارزش شناسایی میشوند ولی اینکه این لوازم مفرغی واقعا ارزش دارند یا نه بعد حفاری مشخص میشود پس دقت کنید مهم ترین کار حفاری است پس اگر فلزی شناسایی شد برای تفکیک وقت تلف نکنید حفاری کنید و شانس خودتان را ببینید بار ها گفتم این کار درست مثل خرید بسته شانسی است وقتی فلزیاب جایی بوق میزند یعنی شما یک بسته شانسی خریده اید اگر فلزیاب در گورستان بوق زده یعنی از فروشنده خوبی بسته شانسی را خریده اید حالا باید بسته شانسی را باز کنید بسته های شانسی همیشه جایزه ندارد ولی این موضوع دلیل نمیشود که شما بسته شانسی را باز نکنید موفق باشید
در ادامه قبرهایی که به یک اتاق راه دارند و پیدا کردن در ورودی ان
این قسمت ادامه دارد
اگر عزیزانی در باره شناسایی خاک بکر و خاک دستی و قبر و انواع قبر ها در استان های مختلف اطلاعات تجربه و عکس دارند لطفا ارسال کنند تا در تکمیل این کتاب اموزشی استفاده شود
پایان قسمت اوپراتوری گورستان
ادامه این قسمت تکمیل شود
سوال های مهم :
سوال:
سلام مهندس ایا میشه اسپید روی چهار باشه ولی آروم وا هسته حرکت کرد منظورم اینه که اسپید روی چهار باشه ولی آهسته حرکت کرد فلز رو زودتر سنس میکنه یا که نه باید طبق اسپید لوپ رو سریعتر حرکت بدیم
به نظر شما اگه اسپید روی چهار باشه ولی خیلی آهسته حرکت کنیم اشکال داره مگه اسپیدچهاریعنی سرعت عمل بیشترنیست
جواب:
با سلام اگر روی اسپید ۴ باشد با سرعت ارام هم می توانید کار کنید مشکلی نیست
اسپید یک نویز گیری بهتری انجام میدهد ولی اگر شما با اسپید ۴ مشکلی ندارید استفاده از ان خوب است و در این حالت سرعت عمل فلزیاب بیشتر میشود ولی شما مجبور به حرکت سریعتر نیستید میتوانید به ارامی دیسک را حرکت دهید یا خودتان ارام حرکت کنید. موفق باشید
سوال:
سلام آقای مهندس رضایی موقعی که باران می بارد آیا مزیت خاصی برای پیدا کردن شیئی وجود دارد. که به صحرا برویم یا نه . متشکریم
جواب:
با سلام نه بنظر من کار درستی نیست امکان افتادن شما و وارد شدن ضربه به فلزیاب زیاد است. همچنین اب باران ممکن است وارد دستگاه شده و ان را خراب کند . اوپراتوری و حفاری هم سخت تر میشود پس در هوای خیلی سرد باران و برف یا افتاب داغ برای پیدا کردن گنج جایی نروید چون کار کردن برای شما سخت تر است. اوپراتور باید ارامش داشته باشد تا بتواند خوب و با دقت کار کند.
سوال:
در مکان هایی که زمین شیب دار است تنظیمات و عملمرد فلزیاب گلکسار متفاوت است یا نه ؟
جواب:
با سلام کار در مکان شیب دار با مکان صاف فرقی ندارد اگر مشکلی تو راه رفتن و حرکت دادن دیسک به چب و راست ندارید و دست شما بسمت بالا و پایین حرکت نمیکند ( یعنی لرزش و حرکت عمودی دیسک ندارید ) فقط دیسک را در حالت موازی با شیب زمین نگه دارید . فلزیاب در حالت اتوماتیک باشد بهتر است ولی اگر راه رفتن خیلی مشکل و حرکت دادن دیسک بسمت چپ راست برای شما سخت است و مجبورید برای عبور از موانع دائم فاصله دیسک را از زمین کم و زیاد کنید فلزیاب را در حالت دستی قرار دهید و جستجو را اغاز کنید .موفق باشید
سوال:
اوپراتوری ۶۰۰۰ در خاک هایی به رنگ های مختلف
سلام اقای مهندس من در منطقهای مشغول به کار هستم که خاک ان هر ۵متر نوع و رنگ خاک عوض میشود ایا باید دوباره فلزیاب را بالانس کنم…….؟
و ایا در گزینه گین یا همون قدرت بستگی به نوع خاک دارد برای تنظیم و ایا کم شود نتا۶ قدرت دستگاه چقدر کم میشود و باید حرکت دیکس هم اهستهتر شود تا پالسها به آرامی برود و برگردد
و موقع کم کردن گین پالسها به چه شکلی از سنگ یا زمین نرم میروند و برمیگردند………….؟
ایا امکان دارد بعد از بالانس و بعد از چند متر حرکت وقتی که زمین عوض میشود فلزیاب کمی سیگنال نشان دهد ؟
جواب:
سلام: با کاهش گین قدرت دستگاه خیلی کم نمیشود .بسته به اندازه فلز حداکثر ممکن است ۵۰ سانت از عمق کم شود . بعد کاهش گین نیازی به حرکت ارام تر نیست مثل حالت معمولی کار کنید . وقتی خاک و رنگ ان عوض میشود دو حالت بوجود می اید
۱ روی دستگاه چند سیگنال ظاهر میشود وقتی شما تست میکنید و میبینید فلزی انجا نیست دگمه —-زیرو — را فشار دهید تا سیگنال اضافی حذف شود حالت دوم اگر فلزیاب در حالت دستی باشد ممکن است علامت NO یا NO BAL روی صفحه فلزیاب ظلاهر میشود . دگمه -زیرو — را فشار دهید تا فلزیاب تنظیم شود اگر فلزیاب در حالت اتوماتیک باشد علامت دلار ممکن است بشکل فلش در اید کمی صبر کنید تا علامت دلار دوباره ظاهر شود اگر این حالت ها بوجود نیامد بدون نگرانی به کار جستجو ادامه دهید.
سوال:
سلام مهندس جان
در زمین پر املاح آیا دستگاه را بطور اتوماتیک بالانس کنیم بهتر است یا بصورت دستی بالانس کنیم؟اگر بصورت دستی بخواهیم بالانس کنیم به چه شکلی دستگاه را بالانس کنیم ؟ منظورم از املاح نمک یا شوری خاک و سیلیس واهک و مواد آهن
باتشکر.
ثبات دستگاه در زمین پر املاح به چه صورت ایا ثباتش بهم میخوره و مدام احتیاج به ریست و بالانس مجدد هست یاخیر؟
جواب:
با سلام املاح نمک یا شوری خاک و سیلیس و اهک روی دستگاه هیچ اثری ندارد اگر مواد اهنی و فلزات دیگر مثل مس و غیره زمین خیلی زیاد باشد چندان مهم نیست با دو روش میتوان از فلزیاب استفاده کرد یک حالت اتوماتیک در این حالت دیسک را نباید بالا و پایین ببرید . به کمک کم کردن گین به مقدار لازم و قرار دادن فیلتر روی ۴ میتوانید به راحتی از فلزیاب استفاده کنید — روش دوم فلزیاب را در حالت دستی قرار داده دیسک را نزدیک زمین و در فاصله کم حدود ۵ سانتی بالانس کنید بعد پایان بالانس فاصله دیسک را از زمین کمی زیاد کنید نوشته NO روی صفحه نمایش ظلاهر میشود که مهم نیست پس از ده ای ۱۵ متر جستجو دیسک را به زمین نزدیک و یک بار فلزیاب را با زدن دگمه زیرو ریست کنید . ولی اگر تو زمین قطعات کوچک و بزرگ فلز زیاد است یعنی زمین شما الوده به فلزات کوچک و بزرگ است روش کار فرق میکند بسته به شرایط و اینکه دنبال چه چیزی هستید شما را راهنمایی میکنیم.
توجه کنید فلزیاب در اغلب زمین ها با فلیتر ۳ و گین ۸ به خوبی کار میکند اگر مشکلی بود شما میتوانید فیلتر را روی ۴ و گین را روی ۷ یا ۶ قرار دهید تا راحت تر کار کنید . معمولا مواد معدنی زمین در همه جای ان یکسان است و اگر دیسک را بالا و پایین نبرید فلزیاب همه یا حد اقل بیشتر انها را اتوماتیک حذف میکند .
ثبات فلزیاب در همه زمین ها بالا است ولی اگز زمین الوده و پر از فلزات زیر و درشت باشد فلزیاب روی همه فلزات یکی یکی بوق میزند در حالت اتوماتیک اغلب نیازی به زدن دگمه زیرو یا ریست کردن وجود ندارد در حالت دستی ممکن است هر چند دقیقه نیاز باشد که دکمه زیرو را فشار دهید .معمولا در بیشتر زمین ها ثبات و پایداری فلزیاب بسیار بالا است و شما بوق اضافی نمی شنوید تا جایی که ممکن است فکر کنید دستگاه کار نمیکند در این حالت یک فلز را به لوپ نزدیک کنید تا اطمینان حاصل کنید دستگاه کار می کند و نشنیدن صدای بوق اضافی نشان دهنده با ثبات بودن فلزیاب گلکسار است.
سفال و استخوان
چگونه حساسیت فلزیاب گلکسار را نسبت به سفال کاهش دهیم؟
در قسمت اموزش کاهش حساسیت فلزیاب به مواد معدنی این موضوع اموزش داده شده کسانی که از فلزیاب های گلکسار استفاده میکنند حتما ان را دقیق مطالعه کنند
سوال:
سلام مهندس….
..که اگه تکه های سفال کنار هم باشند دستگاه اونا رو میگیره ….
مهندس یه نقطه صحیح کاوش روی هدف و حتی اطراف هدف به محیط دو در دو
سطح اولیه رو با تکه سفال جهت علامت و استحکام خاک پوشش میدن …..حالا اپراتور چطور میتونه تشخیص بده صدای گرفته شده رو که فلز هست یا سفال حجم هم زیاده ….راهش چیه ؟سپاسگزاریم
جواب:
با سلام اگر سفال ها تکه تکه باشد و کنار هم چیده شده و یه شکل مربع درامده باشد چون تعداد انها در یک قسمت کم است فقط با اضافه کردن فاصله دیسک از زمین به اندازه بیست سانت دیگر فلزیاب شما ان را نمیگیرد البته به شرطی که فلزیاب پالسی باشد و درست ساخته شده باشد اگر هم بگیرد شما میتوانید به کمک یک فلزیاب ساده شکل قرار گیری سفال ها را روی خاک بکشید شاید شکل انها مربع نباشه یک فلش باشه و مکان دیگری را نشان بدهد برای اموزش این کار لطفا کاتالوگ کامل ۶۰۰۰ را مطالعه کنید باور کنید مطالب زیادی یاد میگیرید ولی اگر داخل مربع هم سفال پر شده باشد باز با دیدن شکل متوجه میشود ولی معمولا یک سری سفال در عمق ۲۰ سانتی اثری روی فلزیاب نمیگذارد ولی ممکن است در مکانی سفال دفن کنند شاید برای اینکه به زحمات کوزه گر احترام بگذارند در این حالت مقدار سفال در یک نقطه زیاد است و فلزیاب حتما در انجا سیگنال میدهد پس مکانی که به بزرگی ۲ متر مربع است و با کمی حفاری به سفال رسیده اید مکان مناسبی برای یافتن گنج نیست خودتان فکر کنید تهیه کوزه و ظرف سفالی در گذشته زیاد ساده نبوده که شخص برو سوپر مارکت بقل خونه ۲۰۰ تا کوزه بخره چاله را با کوزه پر کنه این کار عاقلانه بنظر نمی اید ولی در پایان فلزیاب یک نقطه مشکوک را نشان میدهد اوپراتور شما هستید ایا منطقه ارزش حفاری دارد این به میزان دانش باستان شناسی شما مربوط میشود پس مطالعه کنید و یا پناه بر خدایی حفاری کنید خیلی از عزیزان شانسی مال های خوبی پیدا کرده اند حتی بدون فلزیاب ولی تمام وقت سرمایه و عمر خود را به پای شانس و قمار تلف نکنید
یک فیلم مستند در باره انبار کردن سفال های شکسته تو کانال دانلود هست دیدن ان مفید است یک کوه بزرگ ساخته شده از سفال شکسته که داخل ان هیچ گنجی نیست
سوال:
سفال
سلام استاد خسته نباشید
من هم یک بار سفال رو زدم با دستگاه دست ساز نقطه زن. ولی وقتی سفالا بیرون اومد دیگه تو بیرون سفال رو نمیزد علتش چی میتونه باشه؟
جواب:
ممکنه چیزی همراه ان بوده باشه که پوسیده شده معمولا فلزیاب خیلی بد باشه یک سفال را تو ۴۰ سانتی میزنه چند سفال و کوزه نه
ادامه سوال —————————————————————
بله چن تکه سفال کوچک و خاکستر و چن تکه استخوان بود ولی وقتی همشون بردم جلوی لوپ واکنشی نداشتن
جواب:
بله فلز پوسیده شده و خاک را الوده کرده
ادامه سوال —————————————————————
پس اگه یه موقعی یه فلزیابی سفال رو زیر خاک بزنه اونو بعد بیرون اومدن از خاک هم میزنه یا نه؟
جواب:
وقتی سفال خارج میشه میبینید ده سانت به زور میزنه یعنی یک فلزی تو خاک بوده که پوسیده و پودر شده و خاک را الوده کرده با بر هم زدن خاک الودگی پخش شده و دیگر فلزیاب چیزی را نمیگیرد ولی اگر فلزیاب باز داخل چاله را بگیرد حتما فلزی انجا هست به شرط انکه فلزیاب بتواند داخل چاله جواب درست بدهد
سوال:
حساسیت به سفال و استخوان
من با چشم خودم دیدم که pimax3 بیست و پنج میلیون تومانی (به اصطلاح ساخت ترکیه) چطور سفال و استخوان زیر خاک رو به عنوان فلز میشناخت.
جواب:
با سلام پس بجای تست زیر خاک شما باید سفال و غیره را تست کنید اگر واضح سوال کنید من هم جواب دقیق به شما میدهم سفال اگر یکی باشد دستگاه ان را نمیگیرد ولی اگر تعداد زیادی سفال باشد چون خاک استفاده شده برای ساختن ان از مکان دیگری است فلزیاب ان را میگیرد حتی اگر فلزیاب لورنز ۵۰ میلیونی هم بگیرید همین است در باره استخوان امکان دارد داخل قبر چیزهای دیگری باشد که شما متوجه نشده اید مثلا مال داخل دیواره قبر باشد پس دوباره باید داخل قبر را دستگاه بزنید و اغلب دستگاه ها داخل چاله و قبر جواب درست نمیدهند و باز ممکن است فلز کاملا پوسیده و پودر شده باشد و شما نتوانید ان را ببینید ولی خاک انجا کاملا الوده شده است
ادامه سوال ها بالای این قسمت اضافه شود
———————-
آموزش نگه داشتن و حرکت دادن دیسک و لوپ
در اینده این قسمت هم تکمیل میشود
روش های کاهش وزن و سنگینی دیسک و لوپ
قسمت زیر هنوز کامل نیست
================
سوال های عمومی
سوال:
ایا با فلزیاب خوب میشه فهمید مکانی بار بوده والان خارج شده والودگی ان مونده
جواب:
سلام اگر فلزیاب شما پالسی باشد می توان فهمید که انجا چیزی نیست . چرا چون الودگی با حفاری جابجا میشود و اگر فلزیاب سیگنالی بگیرد خیلی ضعیف است. ولی فلزیاب های- تی ار -یا راداری مثل جی پی -گرت – وایت – اگر جایی را حفاری کنید و دوباره چاله را پر کنید فلزیاب ان قسمت حفاری شده را ممکن است تا چندین ماه نشان بدهد دلیل ان نرم شدن زمین بعد حفاری است یکی از عزیزان گفت دستگاهی دارم و یک انگشتر زنانه نازک را در عمق ۸۰ سانتی زیر خاک گذاشتم تست کردم دستگاه من گرفت من باور نکردم گفتم امکان ندارد.(توجه کنید اگر انگشتر ۱۰۰۰ سال زیر خاک باشد امکان دارد ولی اگر تازه زیر خاک قرار بدهید نه امکان ندارد ) به هر حال نام دستگاه را پرسیدم با تعجب دیدم یک مدل فلزیاب وایت است گفتم عزیز فلزیاب شما مکان حفاری شده را گرفته اگر تو چاله چیزی هم نبود باز فلزیاب چاله را میگیرفت. فقط بعد یک سال بارش برف و باران وقتی خاک محکم شد فلزیاب دیگر ان مکان را نمی گیرد پس نوع فلزیاب و عملکرد ان متفاوت است.
سوال:
ایا تفکیک در فلزیاب — وی ال اف – شبیه – فلزیاب پالسی و بصورت اهنی و غیر اهنی است یا فلزات را بصورت تک تک تفکیک میکنند و اصلا تفکیک پالسی بهتر است یا وی ال اف
جواب:
تفکیک فلزیاب های – وی ال اف -بهتر است چون بسته به فلزات مختلف صدا ی ان تغییر میکند از طرفی با دریافت کوچکترین سیگنال از فلز تفکیک انجام میشود ولی خطای فلزیاب های — وی ال اف —- زیاد است و خیلی چیزها را با فلز اشتباه میکند ممکن است نسبت به انواع دیگر فلزیاب طلا را از فلزات دیگر بهتر تفکیک کند ولی در عوض خیلی از سنگ ها و ریشه پوسیده زیر خاک را با طلا اشتباه میکند و برای کاهش خطا اوپراتور باید بسیار با هوش و دقیق باشد همچنین باید با سال ها کار تجربه بدست اورد تا بتواند خطای دستگاه را جبران کند در عوض تفکیک فلزیاب پالسی به دو نوع اهنی و غیر اهنی محدود میشود ولی بسیار دقیق تر و کم خطا تر است و مثل مدل های دیگر ریشه پوسیده و خیلی چیز های دیگر را با فلز و طلا اشتباه نمی کند ولی در عوض برای اینکه عمل تفکیک انجام شود باید سیگنال مناسبی از فلز دریافت کند در واقع تفکیک فلزیاب پالسی دقیق تر و بهتر از فلزیاب -وی ال اف -است —در کل اگر تفکیک برای شما خیلی مهم است باید از دو فلزیاب پالسی و —وی ال اف —همزمان استفاده کنید اول با پالسی تست کنید تا ببینید واقعا فلزی زیر خاک هست یا نه و بعد برای تفکیک دقیق تر از فلزیاب وی ال اف استفاده کنید. از انجایی که بدست اوردن تجربه و مهارت کافی با دو فلزیاب بسیار سخت است بهترین کار استفاده از فلزیاب پالسی .و بعد حفاری است اگر از ان دسته افرادی هستید که تا از وجود طلا اطمینان حاصل نکرده اید حفاری نمیکنید بهتر است دنبال پیدا کردن گنج نروید چرا ؟ ؟ اگر بهترین فلزیاب پالسی را به همراه اوپراتور وارد و ماهر ان در کنارتان باشد و همزمان بهترین فلزیاب— وی ال اف —به همراه اوپراتور با تجربه ان هم کنارتان باشد و اگر هر دو اوپراتور تایید کنند زیر خاک طلا قرار دارد باز احتمال اینکه نظر انها اشتباه باشد بسیار زیاد است و خطای انها برای شناسایی طلا یا نقره ممکن است به ۶۰ در صدهم برسد . پس قبل از خرید فلزیاب و رفتن دنبال گنج توجه کنید که پیدا کردن گنج بیشتر شانسی و اتفاقی است و داشتن فلزیاب خوب. مهارت در اوپراتوری و مکان خوب فقط شانس شما را برای یافتن گنج بیشتر میکند.
سوال:
طلسم جابجایی مال :
سلام مهندس خواهشن سوال مرا جواب بدهید ایا طلسم جابجایی داریم ممنون میشم جوابم بدید تشکر
جواب :
سلام عزیز نه نداریم وقتی یک اوپراتور یا رمال و دعا نویس تو پیدا کردن مکان گنج اشتباه میکند برای حفظ ابرو می گوید مال جابجا شده و طلسم دارد
ولی تله شیمایی و مکانیکی وجود دارد. یک نوع تله هم بود که با زدن کلنگ به زمین از ان صدای زوزه گرگ تولید میشد و افراد میگفتند این دفینه تلسم گرگ دارد و یک باستان شناس ان را از زیر خاک خارج کرد که چندین لوله مثل لوله پولیکا از جنس سفال بود که به مبلغ بالایی ان را فروخت.
سوال:
چرا لوپ ۹۰ فلزیاب های گلکسار گرد است ؟؟
لوپ ۹۰سنگین میشه اگه بتونید یکم سبکتر طراحی کنید خیلی عالی میشه یا طوری باشه که دو نفری با ان کار کرد مثل لورنز زد وان
جواب :
دوست عزیزلوپ ۹۰ ما سبک است خیلی از عزیزانی که امدند باورشان نشد البته اموزش استفاده درست و تمرین هم مهم است ساختن لوپ که دو نفر ان را حمل کنند مشکل نیست ولی اوپراتوری ان برای شما مشکل میشود. دائم باید به طرف مقابل بگویید سر لوب را بالاتر ببر پایین تر بیار برو راست یا چپ دیگر توان اوپراتوری باقی نمی ماند ولی با این لوپ ۹۰ تمام حواس شما روی اوپراتوری است اگر لوپ مربعی که دو نفره ان را حمل میکنند هم لازم داشتید داریم . خیلی راحت سفارش بدهید و دریافت کنید .
چرا لوپ ۹۰ فلزیاب های گلکسار گرد است ؟؟؟
لوپ های بزرگ در تمام فلزیاب ها مربع شکل است پس چرا شرکت گلکسار لوپ فلزیاب خود را گرد و دایره ای می سازد ؟؟؟
فایده لوپ گرد یا دایره ای چیست؟
لوپ دایره ای امواج را بهتر تولید میکند و قدرت فلزیاب را بالا تر می برد. اگر لوپ را از حالت دایره به مربع تبدیل کنیم قدرت همان لوپ کم میشود .
از قدرت لوپ کم میشود یعنی چه ؟؟
بزرگی و شکل لوپ روی قدرت یا عمق زنی فلزیاب اثر مستقیم دارد. به زبان ساده توضیح میدهم اگر شکل لوپ دایره باشد موج را بیشتر وارد زمین میکند پس قدرت فلزیاب بیشتر شده و فلزات را در عمق بیشتری پیدا میکند . اگر همان لوپ را به شکل مربع در آوریم قدرت عمق زنی فلزیاب کم میشود برای مثال لوپ ۹۰ ما ۳ متر سیم دارد اگر ان را به شکل مربع در اوریم تبدیل به لوپ ۷۵ میشود و قدرت لوپ ۷۵ مربع از لوپ یک متری مربع کمتر است ولی لوپ دایره ای ۹۰ درست مثل لوپ یک در یک مربعی قدرت دارد ولی از ان کوچکتر و سبکتر است .برای همین ما دیگر لوپ یک در یک تولید نمی کنیم بجای ان لوپ یک و نیم در یک و نیم داریم که قدرت ان بیشتر است از طرفی اگر دوست داشته باشید میتوانید با استفاده از دو تا بند از لوپ ۹۰ دو نفره هم استفاده کنید. و بر عکس انتظار شما استفاده دو نفره از لوپ ۹۰ گرد راحت تر از لوپ مربعی است . از ان گذشته چون لوپ ۹۰ گرد سبک است با اموزش هایی که می دهیم شما به تنهایی و به راحتی از ان استفاده میکنید و از انجایی که لوپ دایره ای ۹۰ روی دسته فلزیاب وصل میشود . به اوپراتوری راحت تر شما کمک زیادی میکند پس می بینید لوپ گرد خیلی بهتر از مربعی است . ممکن است سوال کنید اگر لوپ را بجای مربع به شکل مستطیل در اوریم چه میشود هرچه ضلع کوچکتر مستطیل شما کوچکتر شود قدرت فلزیاب هم به مقدار زیادی کاهش پیدا میکند برای مثال اگر لوپ یک در یک را به شکل مستطیل نیم متر در یک نیم متر تبدیل کنید قدرت فلزیاب به نصف و حتی کمتر کاهش پیدا میکند .
در نتیجه لوپ گرد بهتر است ولی چون ساختن و اماده کردن ان سخت تر است شرکت ها لوپ را مربعی تولید میکنند
ادامه سوال های عمومی
مطالب زیر را قبلا نوشتم ولی چون بسیار مهم هستند دوباره تکرار میکنم
نکات مهم
یک موضوع مهم را همین جا توضیح میدهم هیچ چیز حتی سنگ و ساروج یا خاک سفت و محکم نمی تواند جلو کار فلزیاب پالسی را بگیرید فقط دو چیز مانع فلزیاب پالسی است
اولین چیز وجود یک فلز دیگر و بزرگتر یا نزدیکتر به لوپ است – اگر یک ورق نازک فلزی بین لوپ و یک انگشتر طلا قرار گیرد فلزیاب فقط ورق نازک فلز را شناسایی میکند.و اگر یک فلز کوچک یا بزرگ نزدیک لوپ قرار داشته باشد دیگر فلزیاب قادر به شناسایی فلز دور تر نیست
اگر فلزی کنار لوپ قرار داشته باشد فلزیاب بالانس میشود ولی از قدرت و حساسیت ان کم میشود اگر در ساختن دسته یا لوپ از قطعات فلزی استفاده کنیم درست است که فلزیاب بالانس میشود ولی از حساسیت ان کم میشود مثلا اگر یک سکه را روی لوپ قرار دهید و فلزیاب را بالانس کنید ممکن است چند ساتنی متر از قدرت و حسایت فلزیاب کم شود مثلا فلزی را که در عمق یک متری شناسایی میکرده با قرار دادن یک سکه روی لوپ از قدرت و حساسیت فلزیاب کم شده و همان فلز را بجای یک متری در عمق کمتری مثلا ۹۰ سانتی شناسایی میکند.پس وچود فلزات کوچک در اطراف لوپ عمق کاوش فلزیاب را کم میکند و اگر مقدار مواد معدنی فلزی داخل یک خاک خیلی زیاد باشد ممکن است چند سانتی متر کاهش عمق داشته باشید.
دوم – فاصله . اگر فلزیاب یک فلز را در عمق یک متری به سختی شناسایی میکند پس در عمق یک متر و یک سانتی متری قادر به شناسایی ان فلز نیست.پس هر چه عمق جستجوی فلزیاب بیشتر باشد بهتر است ولی با افزایش عمق جستجوی فلزیاب حساسیت ان به مواد معدنی و سنگ ها بالا میرود . پس کار با فلزیاب قوی تر سخت تر و خطای ان بیشتر و در نتیجه حفاری بیهوده شما هم بیشتر میشود برای مثال شما دوست دارید فلزیابی داشته باشید که بتواند یک سکه را در عمق دو متری شناسایی کند با چنین فلزیابی شما باید زمین را شخم بزنید چون دائم بوق میزند و به همه چیز حساس است . در ایران نمیتوان با خیال راحت کار کرد و باید با سرعت کار را تمام کرد وگرنه مشکلات فراوانی ایجاد میشود .
پس بهتر است با دستگاهی کار کنید که شانس شما بعد حفاری بیشتر باشد و از خیر ان سکه یا وسیله کوچک خیالی که ممکن است در عمق دو متری باشد بگذرید .
از قدیم گفتند سیلی نقد بهتر از حلوای نسیه است
موضوع دیگر اینکه عمق جستجو برای فلزاتی که ۱۰۰۰ سال یا بیشتر زیر خاک قرار داشته باشند دو تا سه برابر بیشتر میشود
برای مثال یک عدد سکه حالا به زحمت در عمق ۵۰ سانتی قابل شناسایی است ولی بار ها یک عدد سکه در عمق یک الی یک و نیم متری شناسایی و پیدا شده
در پایان
⭕ نکات اپراتوری از ۲۵ سال تجربه یک اپراتور خارجی:
۱- فلزیاب خود را کاملا بشناسید:
به تنظیمات و قابلیت های فلزیاب خود از طریق مطالعه و آموزش مسلط شوید در غیر اینصورت قادر به استفاده صحیح و کامل از دستگاه خود نخواهید بود.
۲- یک محل تمرین بسازید:
قبل از هرکاری خودتان را گرم کنید! یک محل تمرین برای خودتان ایجاد کنید و در اوغات فراغت و قبل از کاوش ، فلزیاب خودتان را به چالش بکشید..در زمین مقداری فلز با ارزش و بی ارزش دفن کنید و رفتار فلزیاب خودتان را در مواجهه با آنها بسنجید و از سالم بودن باتری و تجهیزات مطمئن شوید.
۳- مثبت اندیش باشید:
نا امیدی را از خودتان دور کنید، هیچ موفقیتی ساده بدست نیامده !
۴- از کارتان لذت ببرید :
کاوش را به عنوان تفریح ببینید و از آن لذت ببرید.
۵- امنیت و سلامت خود را حفظ کنید:
هیچ کاری ارزش به خطر انداختن سلامتی و امنیت شما را ندارد بنابراین در وهله اول و قبل از هر کاوش، امنیت و سلامت خود را در کار در نظر بگیرید و همچنین با ابزار و تجهیزات ایمنی (دستکش-ماسک-عینک و ..) اقدام نمایید.
۶- به محیط کاوش احترام بگذارید:
یادتان باشد شما غیر از یک کاوشگر، به عنوان یک باستان شناس و تاریخ شناس نیز فعالیت میکنید! محیط کاوش و بناهای تاریخی را تخریب نکنید.
۷- از حفاری مکانی که به نظر فلز بی ارزش می رسد نترسید:
بخاطر داشته باشید اغلب فلزات با ارزش، درکنار فلزات بی ارزش قرار گرفته است (مثلا مقداری طلا در کنار مقدار زیادی مفرغ) ، بنابراین از حفاری و کاوش نهراسید و شانس خود را امتحان کنید.
۸- مکانهایی که قبلا حفاری و دفینه آن تخلیه شده را از دست ندهید:
بسیار پیش آمده که در مکانهایی که دفینه ای از آن خارج شده ، مقداری از دفینه جا مانده است!
۹- از فلزیاب خود مراقبت و نگهداری کنید، هنگام کاوش آن را به زمین نکوبید! آن را خشک و تمیز نگهدارید، اگر قصد انجام کاوش به مدت طولانی ندارید ، باتری را خارج کرده و یا تخلیه کنید. . البته در مورد فلزیاب های گلکسار باید بگویم باتری را همیشه شارژ نگه دارید و بعد استفاده حتما ان را شارژ کنید و اگر از ان استفاده نمیکنید هفته ای یک بار ان را شارژ کنید در این صورت عمر باتری طولانی تر میشود
نظر یکی از عزیزان که کاتالوگ را خیلی خوب مطالعه کرده:
امروز برای اولین بار بود که کلا فلزیاب دستم میگرفتم ولی چون کاتالوگ را بطور کامل اونم بارها(شاید بگم ۱۰بار.یه بارم از حفظ همه چیزو نوشتم)خونده بودم و مطالبو قشنگ درک کرده بودم و تو ذهنم تجسم کردم هیچ مشکلی نداشتم.به قول دوستم انگار چند ساله با این دستگاه کار کردم.تستها موفقیت آمیز بود.تفکیک عالی بود.ثبات عالی بود.اصلا بوق اضافی نمیزد.کار کردن باهاش راحت بود چون همه چیز اتوماتیک بود. ارزش دستگاه شما به کاتالوگ و توضیحات شماست.یعنی این کاتالوگ ۱۰۰ میلیون هم ارزش داره.اگه کاتالوگ نبود معلوم نبود چند.وقت ادم باید تلاش میکرد و هزینه میکرد تا این چیزهایی که تو کاتالوگ هست رو آدم بفهمه
جواب:
با تشکر نظر من هم همین بود که عزیزان بتوانند از تمام امکانات فلزیاب گلکسار حداکثر استفاده را ببرند . و خبر خوب دیگر اینکه عزیزانی که فلزیاب دیگری دارند حتما با مطالعه کاتالوگ تجربه انها اضافه شده و از فلزیاب خودشان بهتر استفاده میکنند .فقط باید روش های اوپراتوری را با فلزیاب خودشان تست کنند چون همه فلزیاب ها امکانات فلزیاب گلکسار را ندارند و حتی ممکن است روش اوپراتوری و کار انها کمی فرق داشته باشد .پس مطالعه دقیق و ازمایش حتما لازم است.
لطفا جهت دانلود این مقاله به صورت کتاب و کتاب های فراوان دیگر به کانال تلگرام گلکسار مراجعه کنید جهت ورود به کانال لطفا روی همین نوشته کلیک کنید
مقاله جدید: به عزیزان علاقه مند به ردیاب و ردیابی توصیه میکنیم قبل از خرید و ساخت هر نوع ردیاب مقالات زیر را مطالعه کنند
آموزش گام به گام ردیابی با ردیاب آنتنی و شاقولی( قسمت اول)
آموزش گام به گام ردیابی با ردیاب آنتنی و شاقولی( قسمت دوم)
سلام جناب رضائی عزیز.بنده را می شناسید حضورا خدمت رسیده ام فقط میخواستم به آن دسته از دوستانی که تازه با این شرکت آشنا شده اند عرض کنم .نه توی کشور عزیزمان ایران بلکه در دنیا بنده چنین تعهدی که آقای رضائی نسبت به همنوعان خود دارد از هر نظر ایشان رقیب ندارد حد اقل من نمی شناسم بنده حدود بیست سال از عمرم رو در این زمینه صرف کردم شخصی ندیده ام به سلامت و صادق بودن ایشان خداوند بهشون سلامتی بده و همچنان در خدمت رسانی به بندگان خدا ثابت قدم بدارد.انشاءالله
با سلام و تشکر خیلی لطف دارید با این همه تعریف شرمنده شدم سعی میکنم امیدوارم با تلاش بیشتر لایق این همه تعریف باشم باز از شما تشکر میکنم همیشه سالم موفق باشید
سلام استاد خسته نباشی تشکره ویژه کنم برا راهنمایت ک فکر نکنم جای کسی همچین راهنمایی کنه واقعا دمت گرم وقت گزاشتی خیلی ممنون من با دوتا میله یکی با دستگاه تونستم سه تا خمره پیدا کنم ولی خالی بودن ارزش داشت ک رفیقمون همچین دستگارو پرت کرد میگفت مگه میشه تو با میله من با دستگاه تو پیدا کنی سخت بود باورش واسش همیه اینا با کمکه شما بود بازم تشکر
با سلام و تشکر برایتان موفقیت های بیشتری را ارزو میکنم میتوانید از ۴ کانال تلگرام شرکت گلکسار هم استفاده کنید برای دریافت ادرس کانال های تلگرام گلکسار به تلگرام ۰۹۱۱۹۳۱۴۵۹۵ پیام داده و ادرس کانال های تلگرام را درخواست کنید — برای موفقیت با ردیاب حتما اموزش گام به گام کار با ردیاب را مطالعه کنید
با سلام خدمت مهندس عزیز ایا اپدیتی برای ۶۰۰۰در نظر دارید اگر دارید بسلامتی کی عملی میشه؟
با سلام فعلا اپدیت مهمی برای گلکسار ۶۰۰۰ وجود ندارد در نتیجه فلزیاب شما نیازی به اپدیت ندارد اگر تغییرات و اپدیت مهمی اماده شد از طریق تلگرام اعلام میکنم برای بدست اوردن ادرس کانال های تلگرام گلکسار –>>> به تلگرام ۰۹۱۱۹۳۱۴۵۹۵ پیام بدهید و ادرس کانال های تلگرام را دریافت کنید
سلام جناب مهندس رضایی
حقیر نزدیک به ۳۲ سال است با دازینک کار میکنم،ابتدا از پیرمردی کا باخوش شانسی از کنار باغ خود گنجی در آورده بود یاد کرفتم،البته با سیم استل،البته تا حالا چیزی بدست نیاو ده ام ، ناگفته نماند سال ۷۲ و یک مجموعه پیدا کردیم که لیدر گروه از بی تجربگی ما سوء استفاده کرد و همه را فروخت،بماند،اما خودم تو دهه هشتاد ۵سکه طلا و ۴ سکه نقره با گریت پیدا کردم که به صاحب زمین دادیم.
اما چیزی که برام جالب بود این که شخصی برای آموزش دازینک درخواست ۵ میلیون برای ارسال فیلم های آموزشی میکند،از پارسال که با مجموعه گلکسار و کانالهای مختلف آشنا شدم از کاتالوگ راهنمای کار با دازینگ شما آشنا شدم به اشکالات خودم پی بردم،فهمیدم آن پیرمرد هم خیلی خوش شانس بوده .
اما چیزی که برام خیلی جالب بود صداقت شما متانت تان ، پاکی ضمیرتان واقعا ستودنی بود حتی کسایی ادبیات نوشتاری قشنگی نداشتند در سوال ازشما با بیان شیرین پاسخگو بودید،ددر این برهه برام خیلی جالب بود هستند کسایی که اخلاق مدار بود و شرافت و انسانیتشان را به پول نمی فروشند ، راهنمایی افراد کم تجربه در خرید دستگاه والله مثل عبادته ،چون میبینم کانالهای زیاد و کلاه بردار که هیچ صداقتی در گفتار و کردارشان نیست،۲روز تمام وقت گذاشتم تمام مطالب شما در پاسخگویی و راهنمایی دوستان را خوندم،واقعا ِلذت بردم از شخصیت والای و بزرگ منش تان ، با اینکه ندیدمتان ،حتی صداتان را نشنیدم احترام ویژه برایتان قائلم.
بهترینها را برایتان آرزو میکنم،ارادتمند افشین —–.۱۷/۴/۱۴۰۲
با سلام و تشکر خیلی لطف دارید – حتما مقالات – اموزش گام به گام کار با ردیاب های انتنی- را که در دو قسمت است و به صورت کتاب هم قابل دانلود است را مطالعه کنید —-مطالب اموزشی بیشتر و کتاب های اموزشی جدید در کانال
های تلگرام گلکسار قرار دارد –اگر سوالی داشتید یا برای ارسال نظر ???? از این ایدی استفاده کنید ???????? @galexar_soal — ادرس کانال های تلگرام گلکسار —
https://t.me/galexardl
https://t.me/galexarco
https://t.me/galexarsoal